Gündüzü Köyü Bulanık Muş |
08-19-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Gündüzü Köyü Bulanık MuşBulanık Gündüzü Köyü Bilgileri - Gündüzü Köyü Hakkında - Gündüzü Köyü Tanıtımı - Gündüzü Köyü Resimleri Gündüzü,Muş ilinin Bulanık ilçesine bağlı bir köyüdür İlçe: BULANIK İl:MUŞ İle Uzaklığı:127 km İlçeye Uzaklığı:20 km Rakım:1490 m Nüfus: 2000:981 1997:1035 Tarihi Köy birinci dünya savaşından önce kurulmuş bir yerleşim yeridir Şimdiki yerleşim yeri; eski yerleşim yerinin yakınında kurulmuştur İlk yerleşen yedi ailenin torunları şu anda köyde yaşıyorlar Dışarıya göç veren bir yerleşim birimidir Kültür köy gelenek ve göreneklerine çok bağlıdır köy hızlı bir şekilde modernleşme yönünde adımlar atmaktadır içli köftesi meşhurdur Coğrafya Muş il merkezine 127, Bulanık ilçe merkezine 17 km uzaklıktadır İklim Köyün iklimi, kara iklimi etki alanı içerisindedir Yazları sıcak ve kurak geçer; kışları ise yağışlıdır alparslan 1 barajından sonra kışların daha ılık olacağı tahmin ediliyor Ekonomi Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır Ticaretle de uğraşılmaktadır Şekerpancarı, arpa, buğday, ayçiçeği,mısır gibi tarım ürünleri ekilmektedir Muhtarlık Yerleşim yerinin köy tüzel kişiliği alması ile birlikte köyün tüzel kişiliğini temsil etmesi için köy muhtarlık seçimleri de yapılmaktadır Köy Muhtarı: EKREM DOST Altyapı bilgileri Köyde, ilköğretim okulu vardırSekiz yıllık kesintisiz eğitim yapılıyor Köyün içme suyu şebekesi ve kanalizasyon şebekesi vardır Ptt şubesi ve Ptt acentesi yoktur Sağlık ocağı ve faal sağlık evi vardır Köye ayrıca ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik veKöy geleceğe yatırım amacıyla öğrencilerine iyi eğitim sağlayayıp üniversiteye adım atmalarını kolaylaştırmaktadırKöyden üniversite mezunu cok fazla kişi çıkmıştır2007 nufus sayımına göre 987 nufus olup 155 hane mevcuttur dışarıdan gelecek öğretmenler için bir bilgi vereyim insanları gayet iyidir kesinlikle pişman olmadan geleceğiniz ve ayrılırken üzüleceğiniz bir köydür Kaynak : Vikipedi, özgür ansiklopedi Kaynak : Yerel Net Köyünüze ait bilgi ve resimleri bu konu altında paylaşabilirsiniz |
|