Kars Şiirleri - Kars İle İlgili Şiirler |
08-19-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Kars Şiirleri - Kars İle İlgili ŞiirlerKarsla ilgili Şiirler En Güzel Kars Şiirleri Kars Kalesi'ndeki Bayrak Bir bayrak dalgalanıyor Kars Kalesi'nde, Karabekir Paşa'dan yadigar kalmış Bir bayrak ki, günün her saatinde, Hudut boylarına renk salmış Gün görmüş; ufuklar boyunca Şafaklar gibi dalgalanmış Bir bayrak ki, gölgesinde yaşayan Toprak vatanmış Huzur almış fetih yıllarından, Yüksek burçlara çekilmiş Bir bayrak ki, yalnız milletimin Alnından öpmek için eğilmiş Bir bayrak dalgalanıyor Kars Kalesi'nde, Karabekir Paşa'nın ruhu gibi Bir bayrak ki, büyütmüş gölgesinde En çetin güzelliği Emretmiş, mağrur ve sakin! Mavi göklerin kızıymış Bir bayrak ki, kaderin sustuğu yerde Zaferler alın yazısıymış Budin'de yaşamış bir zaman, Viyana'dan sesi gelmiş Bir bayrak ki, şehit ruhları üstünde Tanrı'ya yükselmiş Kars Kalesi'ndeki bayrağı Taşıyan bilekler bükülmemiş Yıllar var ki, o bayraksız Bu topraklar gülmemiş Nurettin Özdemir OZANLAR İLİ KARS Ozanlar ilinden gelir yolumuz Karstan selam olsun Anadoluya Dini, ırkı, rengi aynı dilimiz Karstan selam olsun Anadoluya Şenlik Baba, Çobanoğlu diyarı Ozana vermişler sevgi ayarı Erenler katına varmış çırağı Karstan selam olsun Anadoluya Karsa doğru bakar yüce kalesi Güzeller güzeli şirin balası Güreşle yetişir yiğit alası Karstan selam olsun Anadoluya Ciritler oynanır, oklar atılır Geniş ovasına canlar katılır Keklikleri kafeslerde tutulur Karstan selam olsun Anadoluya Şehitlerle Sarıkamış sıralı Hâkkın emri böyle, odur kuralı Münevverin can yüreği yaralı Karstan selam olsun Anadoluya Münevver Düver Kars Kalesi Toroslar’dan sümbül biçtim de geldim, Serhat illerinden seçtim de geldim, Dadaş diyarından geçtim de geldim Şanlı Kars Kalesi bizi bekliyor! Güzeldir hem taşı hem de toprağı, Yeşili az gördüm hem de yaprağı, Ağaç yok, meyve yok, hem de pıtrağı Şanlı Kars Kalesi bizi bekliyor! Göller: Aygır, Turna, Çengili, Çıldır; Allahuekber’ler en yüksek dağdır, Hacı Galo, Zuzan, Dumanlı, Kısır Şanlı Kars Kalesi bizi bekliyor! Arpaçay gazidir sınır boyunda, Dağlarında meler kuzu, koyun da, Kahramanlık, mertlik vardır soyunda Şanlı Kars Kalesi bizi bekliyor! Uygarlıklar geçmiş buradan hani, Urartu, Pers, İskit, Tigran, Sasani, Karsaklardan miras Ocaklı, Ani… Şanlı Kars Kalesi bizi bekliyor! Meşhurdur buranın yağ ile balı, İnsanı halistir, bulunmaz alı, Konuğun yoluna sererler halı Şanlı Kars Kalesi bizi bekliyor! Harika diyor ki: Karslılar özel, Aşığı, kültürü güzel mi güzel, Hastaysan Kars’a gel, çabucak düzel Şanlı Kars Kalesi bizi bekliyor! HARİKA UFUK |
|