Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Kültür - San'at & Eğitim > Ülke & Şehirler > Türkiye > Doğu Anadolu Bölgesi

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
bilgi, erzurum, hakkında, köyü, tortum, vişneli

Vişneli Köyü Hakkında Bilgi Tortum Erzurum

Eski 08-19-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Vişneli Köyü Hakkında Bilgi Tortum Erzurum

Tortum Vişneli Köyü - Vişneli Köyü - Vişneli Köyü Hakkında - Vişneli Köyü Resimleri - Vişneli Köyü Tanıtım - Vişneli Köyü Bilgileri

Vişneli , Erzurum ilinin Tortum ilçesine bağlı bir köydür
1949 yılında 5442 sayılı İl İdaresi Kanunu ile yer adlarının değiştirilmesi işlemleri yasal bir dayanağa kavuşmuştur Ardından 1957 yılında da bir “Ad Değiştirme İhtisas Kurulu” kuruldu Sözkonusu bu kurulun çalışmaları, çeşitli kesintiler olmakla birlikte “tarihi değeri olan yer adlarının da” değiştirildiği gerekçesiyle 1978 yılında sona erdi Bu süre içerisinde ilgili komisyon tarafından yaklaşık olarak 75 bin yerleşme adı incelendi ve bunlardan 28 bin kadarı değiştirildi Yine aynı kurul, 1965-1970 ve 1975-1976 yılları arasında tabii yer adlarını değiştirmeye dönük çalışmalar da yaptı Bu çalışmalar sonucunda da 2 bin kadar yer adı değiştirildi ve bunlar bir kitap halinde yayınlandı 1981 yılı sonrasında ise, 280 köy ismi değiştirildi Kurul çalışmaları beş yıllık bir aranın ardından, 1983 yılında yayınlanan bir yönetmelik uyarınca yeniden başladı Bu yeni dönem içerisinde ise, yani 1983 yılından bu yana 280 köyün ismi değiştirildi

Vişneli köyünün eski ismi Ekik'tir Köylere yeni isimler verilmesiyle köyün adı Vişneli olmuştur
Köyde genel olarak klasik erzurum yemekleri yapılmaktadır Daha özel anlamda hasuta denilen pekmez aşı, kuymak denilen süt yağından yapılan yemek ve kavut adı verilen kuru tahılların un şekline getirilmesi sonucu süt ile birlikte yenilen kavut haşılı isimli yemek mevcutturAyırca özellikle küçük çocuklara ve hastalanan yetişkinlere de herle denilen hammaddesi un olan çorba sayabileceğimiz yemek mevcuttur

İlçe : Tortum

İL : Erzurum

Köy Muhtarı : MEHMET AKBULUT

Muhtarlık Erişim Bilgileri:

Telefon: 0 (442) 778 23 05

Cep Telefonu:

Demografik Bilgiler:

Nüfusu : 2000 / 307

1997 / 253

İle Uzaklığı :78 km

İlçeye Uzaklığı : 15 km

Rakım : 1850

Tortum Vişneli Köyü alt yapı bilgileri

Kaynak : Vikipedi, özgür ansiklopedi

Kaynak : Yerel Net
Tortum Vişneli köyüne ait bilgi ve resimleri bu konu altında paylaşabilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com