Yürekli Köyü Baskil Elazığ |
08-19-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Yürekli Köyü Baskil ElazığYürekli Köyü Baskil - Yürekli Köyü Hakkında - Yürekli Köyü Tanıtımı - Yürekli Köyü Resimleri Köy Muhtarı: HAMDİ GÖRAL Muhtarlık Erişim Bilgileri: Bilgi Yok Elazığ Bilgiler Nüfus 31 (2000) Koordinatlar Posta Kodu 23800 Alan Kodu 0424 Yönetim Coğrafi Bölge Doğu Anadolu Bölgesi İl Elazığ İlçe Baskil Web Sitesi Yürekli, Elazığ ilinin Baskil ilçesine bağlı bir köydür Tarihi Köy "Parçikan" aşiretinden insanlardan oluşur Keban'ın Akgömlek, Altınkürek, Üçpınar, Aşağı Çakmak köyleri ile Sivrice Görgülü (Cevlani) köyü ve, Malatya Arguvan Yazıbaşı ve Bozburun köyleri, Baskil Gemici köyü, kürt Parçikan aşiretinden oluşan köylerdir Köy, eski Ermeni yerleşimidir Kültür Köyün gelenek, görenek ve yemekleri hakkında bilgi yoktur Coğrafya Elazığ iline 23 km, Baskil ilçesine 30 km uzaklıktadır İklim Köyün iklimi, karasal iklimi etki alanı içerisindedir Yıllara göre köy nüfus verileri 2007 93 2000 31 1997 122 Ekonomi Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır Muhtarlık Yerleşim yerinin köy tüzel kişiliği alması ile birlikte köyün tüzel kişiliğini temsil etmesi için köy muhtarlık seçimleri de yapılmaktadır Seçildikleri yıllara göre köy muhtarları: 2004 - Hamdi Göral 1999 - Abbas Erdim 1984 - Mustafa Erdim Altyapı bilgileri Köyde ilköğretim okulu vardır Köyün içme suyu şebekesi vardır ancak kanalizasyon şebekesi yoktur Ptt şubesi yoktur ancak ptt acentesi vardır Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur Köye ayrıca ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır Kaynak:Vikipedi Özgür Ansiklopedi Kaynak : Yerel Net Köyünüze Ait Bilgi ve Resimleri Bu Konu Altında Paylaşabilirsiniz |
|