Kuşhane Köyü Ahlat Bitlis |
08-19-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Kuşhane Köyü Ahlat BitlisKuşhane Köyü Ahlat - Kuşhane Köyü Hakkında - Kuşhane Köyü Tanıtımı - Kuşhane Köyü Resimleri Köy MuhtarıELHATTİN TİLKİ Muhtarlık Erişim Bilgileri: Telefon:0 (434) 322 42 90 Cep Telefonu: 0 (535) 462 19 08 Bitlis Bilgiler Nüfus 268 (2000) Koordinatlar Posta Kodu 13400 Alan Kodu 0434 Yönetim Coğrafi Bölge Doğu Anadolu Bölgesi İl Bitlis İlçe Ahlat Web Sitesi Kuşhane, Bitlis ilinin Bitlis ilçesine bağlı bir köydür Tarihi II Beyazıt tarafından 1612 yılında kızı Fate adına kurmuştur Kızının kuşları çok sevmesi nedeniyle adını Kuşhane yani kuşların evi anlamında kullanmıştırEski bir kürt köyüdür Kültür Köyün gelenek ve görenekleri hakkında bilgi yoktur Köyün yemekleri; keledoş, gırar, tırşi, galiberk, helise, savardır Talıları; beşi, jajerun, murtuğe, pekleve'dir Coğrafya Bitlis iline 88, Ahlat ilçesine 19 Km uzaklıktadır İklim Köyün iklimi, Karasal iklim etki alanı içerisindedir Kışın genellikle lodos görülür Nüfus Yıllara göre köy nüfus verileri 2007 2000 268 1997 Ekonomi Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır Muhtarlık Yerleşim yerinin köy tüzel kişiliği alması ile birlikte köyün tüzel kişiliğini temsil etmesi için köy muhtarlık seçimleri de yapılmaktadır Seçildikleri yıllara göre köy muhtarları: 2009 - Rıfat Demirkol 2007 - Selhattin Tilki Altyapı bilgileri Köyde, ilköğretim okulu bulunmaktadır Bu okulda, 3 sınıf öğretmeni ve anasınıfında 1 öğretmen vardır Ayrıca HALK EĞİTİM bünyesinde açılmış olan DİKİŞ KURSU bulunmaktadır Köyün içme suyu şebekesi ve kanalizasyon şebekesi vardır ama henüz evlere bağlanmamıştır PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur Sağlık ocağı vardır Sağlık evi vardır fakat faal değildir Kaynak:Vikipedi Özgür Ansiklopedi Kaynak : Yerel Net Köyünüze Ait Bilgi ve Resimleri Bu Konu Altında Paylaşabilirsiniz |
|