Pratik Bilgiler, Mutlaka Okuyun Ve Saklayin. |
08-18-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Pratik Bilgiler, Mutlaka Okuyun Ve Saklayin.) Gözlügünüzün vidasi çok çabuk çikiyorsa vidayi takmadan önce, vidanin girecegi delige renksiz oje damlatin Vidayi öyle takin 2) Satin aldiginiz ayakkabilar ayaginizi sikiyor ise onlari bir kaç dakika buhara tutun 3) Makasinizi bilemek istiyorsaniz, zimpara kagidi kesin 4) Halidaki sigara yaniklarindan, yanik yerler üzerinde>>zimpara kagidi ile dairesel hareketler yaparak kurtulabilirsiniz 5) Mobilyalarin yerlerini degistirdiginizde halilarin üzerinde>>iz birakir Bu izleri yok etmek için izlerin üzerine bir parça buz koyun ve erimesini bekleyin Daha sonra üzerinde elektrik süpürgesini gezdirin Izden eser kalmadigini göreceksiniz 6) Fermuarli giyeceklerinizi çamasir makinesine koymadan önce kapali olup olmadigini kontrol edin Açiksa zedelenebilirler 7) Üst üste koydugunuz bardaklar yapisip çikmiyorsa bir legenin>>içerisine koyun Üstteki bardagin içerisine buz koyup legenin içerisine yavas yavas sicak su koyun Bardaklarin kolayca çiktigini göreceksiniz* 8) Satin aldiginiz plastik ve cam esyalarin üzerine yapistirilan etiketlerden kurtulmak için etiketin üzerine yemeklik margarin sürün ve 15 dakika bekletin Bir bez ile ovalayip yikayin Üzerinde hiç bir leke ve çizilme olusmayacaktir 9) Ütü yapmayi kolaylastirmak ve süreyi azaltmak için ütü>>masasinin kilifinin altina alüminyum folyo koyun Sicagi geri yansitacagindan ütü yapmak daha kolay olacaktir 10) Bez pabuçlarin temizlenmesi sorun oluyor ise pabuçlari bir yastik kilifinin içerisine koyun Kilifin agzini kapayin ve çamasir makinasinda yikayin Yeni gibi olacaklardir 11) Buz kaliplarinizi su ile doldurmadan önce bölmelere portakal, limon ve dilediginiz meyve parçaciklari yerlestirirseniz dekoratif buzlar elde etmis olursunuz 12) Eger ayaklariniz çok isinip sisiyorsa onlari saatlerce sicak suda bekletmeyin, aksine kolonya ile ovalayin Bilekleriniz ve ayaklariniz sismeyecektir 13) Eger ayaklariniz çok hassas ise, sicak havalarda sikayetleriniz artiyorsa, her sabah bir kaç damla zeytinyagi ile ovalayin 14) Pamuklu giysilerinizin çekmemesi için ilk yikamada bir gece soguk suyun içerisinde bekletin, sonra yikayin, çekmeyeceklerdir 15) Dirsek ve topuklarinizin sertlesmesini istemiyorsaniz, bir dilim limon ile ovun Böylece yumusacik olacaklardir 16) Yeni bir tava satin aldiginizda ilk önce içinde bir miktar sirke kaynatin Bu islem ilerde kizartmalarinizin tavaya yapismasini önleyecektir 17) Cevizle dost olun Içindeki yag beyin hücreleri için çok yararlidir Kan sekerini düsürdügü için seker hastalarina da uzmanlar tarafindan tavsiye edilir 18) Duvariniza çivi çakacaginiz zaman isaretlediginiz yerin üzerine çapraz bant yapistirin Çiviyi öyle çakin Böylece duvarin alçisini çatlatmamis olacaksiniz 19) Kizartma yagini bir kaç kez kullanabilirsiniz Kullanilir durumda olup olmadigini anlamak için kizgin yagin içerisine bir dilim ekmek atin Ekmekte kara lekeler olusmuyorsa kullanabilirsiniz 20) Cevizlerin kabuklarini kolayca açabilmek için onlari bir gece tuzlu suyun içerisinde bekletin Böylece içleri de dagilmayacaktir 21) Unlarinizin böceklenmemesi için, un kavanozunun içerisine bir adet defne yapragi koyun 22) Firinda patates yapmadan önce , 10-15 dakika haslayin ve çatal ile delin Daha kolay pisecektir 23) Büyük miktarda patatesiniz var ise torbanin içerisine bir adet elma koyun 8 hafta boyunca filizlenmesini ve büzüsmesini önler 24) Kullanilmis limon kabuklarini rendeleyip seker ile karistirin Kavanozun içerisinde buzdolabinda uzun bir süre saklayabilirsiniz Böylece pasta yaparken elinizin altinda hazir bulunur 25) Kabarik bir omlet yapmak istiyorsaniz, bir çorba kasigi suyun içerisine bir çay kasigi misir unu karistirin Hazirladiginiz karisimi yumurtaya ilave edin Böylece kabarik bir omlet yapmis olacaksiniz 26) Sarimsaklarinizi her zaman elinizin altinda hazir bulundurmak istiyorsaniz kabuklarini soyduktan sonra bir kavanoza doldurup üzerine zeytinyagi koyarak muhafaza edebilirsiniz Ayrica bu yag yemeklerinize, salatalariniza ayri bir lezzet katacaktir 27) Peyniri kolay rendelemek için, 15 dakika buzlukta bekletin 28) Bisküvileriniz yumusamissa onlari birkaç dakika firinlayin 29) Çekmeceleri içini bosaltmadan temizlemek istiyorsaniz,elektrik süpürgesinin ucuna ince bir çorap geçirin 30) Firinda tavuk kizartacaginiz zaman üzerine koydugunuz baharatlardan içine de koyun Böylece daha lezzetli olur 31) Domates salçaniz çok eksi ise içerisine bir havuç rendeleyin Havuç, salçanizi (sosunuzu) tatlandiracaktir 32) Mantarlarin daha lezzetli olmasi için pisirmeden önce üzerlerine biraz tuz ve limon suyu koyun, 5 dakika bekletin Daha sonra pisirin 33) Firinda tavuk kizartacaginiz zaman bir limonu ikiye bölün, yarisini tavugun üzerine bastirarak iyice sürün Diger yarisini ise tavugun içerisine yerlestirin Tavugunuz nar gibi kizaracaktir 34) 2 Çorba kasigi yogurdu, sulandirilmis 1 çorba kasigi salçayi ve birazda zeytinyagini derin bir kabin içerisinde karistirin Firina koymadan önce tavugun her tarafina sürün Çok daha lezzetli olacaktir 35) Hazirladiginiz kekin ortasina malzeme koyacaginiz zaman biçak ile kesmenize gerek yok Dikis ipligini kekin etrafina gerip dikkatlice çektiginiz zaman düzgün bir sekilde kesildigini göreceksiniz 36) Hazirladiginiz kekin, firinda pisirirken çökmemesi için hamuru kalibi ile birlikte firina koymadan önce 20 dakika kadar dinlendirin 37) Pisirdiginiz sebzelerin renklerini kaybetmemesi için bir kesme seker yada limon suyu koyun 38) Hazirladiginiz omletin tavaya yapismamasi için, önce tavayi ocaga koyup iyice isitin sonra yagi döküp kizdirin Daha sonra karisimi tavaya alin ve ocagin altini kisin 39) Kesilmis ve açik havada kalmis sogan zararlidir Kullanmadiginiz sogan parçalarini saklamayin 41) Kuru soganlari kese kagidina sardiktan sonra buzdolabinin sebze bölümünde muhafaza ederseniz çürüyüp bozulmasini önlemis olursunuz 42) Kizarttiginiz tavugun tekrar isittiginizda lezzetini kaybetmesini istemiyorsaniz tavuk parçalarini bir süzgece koyun Tencerenin içerisinde su kaynatin ve süzgeci üzerine oturtunBuharda isitilan tavuk lezzetinde hiçbir sey kaybetmeyecektir 43) Satin aldiginiz kiviler çok sert ve ham ise bir gece boyunca plastik bir torba içerisinde elma ve armut ile saklayin 44) Evde pasta yaparken kullandiginiz meyve sekerlemelerinin dibe çökmesini istemiyorsaniz hazirladiginiz hamura bir miktar misir unu ilave edin Meyveler piserken sulari yogunlasir ve dibe çökmezler 45) Kek kalibinizin içine hamurunuzu dökmeden önce ortasina bir serit alüminyum folyo koyun Böylece kekinizi pisirdikten sonra kolayca çikartabilirsiniz 46) Sogan, sarimsak kesmeden önce parmaklariniza limon suyu sürerseniz , istemediginiz kokulardan kurtulmus olursunuz 47) Kizartma kokularinin bütün eve yayilmamasi için yagin içerisine bir iki dal maydanoz atin 48) Lambalarinizin üzerine kullanmadiginiz kokularinizdan veya biraz vanilya sürerseniz, lambalarinizi yaktiginizda mis gibi koku yayilacaktir( Fazla sürmeyin 49) Parfümü bitmis küçük parfüm siselerini atmaya kiyamiyorsaniz onlari çamasir dolabiniza koyun Böylece çamasirlarinizin hos kokmasini saglarsiniz |
|