![]() |
Hanımlar İçin Mutfakta Püf Noktaları |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Hanımlar İçin Mutfakta Püf NoktalarıHanımlar İçin püf noktaları - mutfakla ilgili püf noktaları # Değersiz olarak gördüğünüz limon kabuklarını güneşli bir yere koyup kurutursanız, özellikle isli ve yağlı mutfak eşyalarınızı ovarken şaşırtıcı sonuçlar alabilirsiniz ![]() # Çileklerinizi ıslak bir muslin kumaşa sarıp birkaç kere hızla sallarsanız, çileklere buluşan kum ve toprakların muslin kumaşa yapıştıklarını görürsünüz ![]() # Gravyer peynirinin kurumaması için, daha evvel tuzlu suya batırılmış, nemli bir beze sararak muhafaza ediniz ![]() # Ekmek içi ile hazırlanmış sandviçleri, üst üste koyarak, nemli ve iyice sıkılmış bir peçeteye sararsanız, uzun zaman taze olarak muhafaza edebilirsiniz ![]() # Süte biraz karbonat atarsanız hem çabuk bozulmaz hem de kolay hazmedilir ![]() # Kuş üzümlerini ayıklamak için, onları bir avuç unla ovuşturunuz ve kalın delikli bir süzgece atınız, un ile beraber çöpler de düşer ![]() # Balığı seçerken son derece dikkatli olmalısınız ![]() ![]() # Limon sert ise, kesilmeden evvel bir iki dakika sıcak suya batırınız, daha sulu olur ![]() # Buzdolabınızın iyi soğutması için içine bir torba tuz koyun ![]() ![]() # Balıkları temizlemeden yarım saat kadar dondurucuda bekletirseniz, temizleme işi sizi daha az yorar ![]() ![]() ![]() # Açıkta unutulan ve bayatlayan bisküvileri küçük fırın tepsisi içinde birkaç dakika ısıtırsanız, yeniden tazelik kazandıklarını görürsünüz ![]() # Sodalı içeceklerin gazlarının kaçmasını engellemek için buzdolabının içine başaşağı yerleştirin ![]() # Taze ekmek kolay kesilmez; parçalanır, dağılır ![]() ![]() ![]() # Açılmakta direnen cam kavanozların altına sert bir şekilde vurursanız açılacaklardır ![]() # Yeterince olmamış limonlardan beklenildiği kadar su çıkmaz ![]() ![]() ![]() ![]() # Eğer naneyi doğrayarak kullanacaksanız üzerine biraz şeker serpin böylece nanenin kokusunu arttırmış olursunuz ![]() # Pirinç, fasulye, mercimek, kuru bakla ve benzerlerini saklarken böcek oluşmasını önlemek için kavanoz ya da kutunun içine iki, üç diş sarımsak koyun ![]() # Sucukları serin bir yere asmak yetmez ![]() ![]() ![]() # Çok yağlı taze süt, kaynatılırken çoğu kez dibi tutar ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() # Havucun rengini kaybetmemesi için kaynayan suyun içinden aldıktan sonra hemen soğuk suyun altına tutup birkaç dakika bu şekilde bekletin ![]() # Tuz topaklanıyorsa tuzluğun içine birkaç adet pirinç koyun ![]() ![]() # Ekmekler bayatladığı zaman robotta çekip galeta unu haline getirin ![]() ![]() # Kaşar peynirinin kurumasından şikayetçiyseniz ağzı kapalı bir kavanoz içinde muhafaza edin ![]() # Kabuklarını soyduğunuz meyveların kararmalarını önlemek için limonla ovun ![]() # Domatesler pörsümüş ise yarım saat boyunca tuzlu su dolu bir kabın içinde buzdolabında bekletirseniz çok daha güzel görünecektir ![]() # Mumların ömrünü uzatmak için kullanmadan iki saat önce buzdolabının derin dondurucusuna koyarak bekletin ![]() # Patateslerin filizlenmesini önlemek için patates torbasının içine birkaç adet yeşil elma atın ![]() # Patates soyarken üzerini bir bulaşık teli yardımıyla ovuşturursanız rahatça soyulmasını sağlayabilirsiniz ![]() # Marulların uzun süre taze kalması için bir saat su dolu bir kapta tutun ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|