![]() |
11 Yaşında Katil, 11 Yaşında Hamile Çocuklar! |
![]() |
![]() |
#1 |
VANDETTA
![]() |
![]() 11 Yaşında Katil, 11 Yaşında Hamile Çocuklar!11 yaşında bir kız çocuğunun “katil” olduğu ile ilgili haberi okuduktan sonra, sokaklarda rastladığım, o yaşlardaki kız çocuklarının yüzüne daha bir farklı bakmaya çalıştım ![]() ![]() ![]() ![]() Geçen hafta medyaya yansıyan bu haber, diğer haber bombardımanları ve gündem yoğunluğu arasında kayboldu ![]() Bazı haberler bizlere geçmişi hatırlatır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Haber sadece katilin yaşı ile sınırlı değil ![]() ![]() Birincisi, bu katilin bir kız çocuğu olması ![]() ![]() ![]() İkinci önemli ayrıntı, “cinayet biçimi” ![]() ![]() ![]() ![]() Bıçakla şaka yaparken yanlışlıkla yapılmış bir kaza olsa “tedbirsizlik” der geçersiniz ![]() ![]() ![]() Bırakın 11 yaşında bir kız çocuğunun bu kadar hırs, kin, nefret veya vahşet dolu olmasını, yetişkin bir erkek bile genelde bu kadar soğukkanlı olamıyor ![]() ![]() ![]() ![]() Olay mahallinde kimse olmadığı için olayı gören olmamış ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Beş veya altı bıçak darbesinden sonra hasmınız yer düşmüş olur ![]() ![]() “Psikopat” deyip geçebilirsiniz ![]() ![]() Çocuk ve masumiyet kelimelerini yan yana görmeye alışmış insanlar, çocuk ve psikopat kelimelerini yan yana nasıl koyacaklar? Bu çelişkinin sebebi ne? Bir çocuk 11 yaşında “psikopat” olmuşsa bunun suçlusu kim? 11 yaşında, henüz hayatı bile tanımamış, hayata gözleri tam olarak açılmamış bir kız çocuğunun gözü dönmüşse, o çocuğun yetiştiği toplumda ki yetişkinler, neyi gözden kaçırdıklarını düşünmek zorunda değil mi? 9 yaşındaki oğlunun 11 yaşındaki komşusunun kızı tarafından 38 yerinden bıçaklanarak öldürüldüğünü duyan acılı anne “Bu çocuğun böyle bir şey yapabileceği aklımın ucundan bile geçmezdi” diyor ![]() ![]() Sorun çözme yöntemi olarak şiddet uygulamaktan başka bir yöntem öğrenmeyen (görmeyen) gençler, her alanda şiddet uyguluyorlar ![]() ![]() ![]() Ağzı süt kokan çocukların elleri kana bulanmaya başlamışsa, birbirimizi suçlamaktan vazgeçip, “tedbir” almak için neler yapabileceğimizi düşünmek zorundayız ![]() 11 yaşında hamile kalan kız çocuğu ile ilgili de bir şeyler yazacaktım aslında ![]() ![]() Bu ve benzeri haberleri görünce beynim sorularla dolup taşıyor ![]() Öyle acayip bir zamanda yaşıyoruz ki, ya bu zamanın çocukları çocuk değil, ya da bu zamanın adamları adam değil ![]() Bu problemlerin suçunu da çocukların üzerine atıp, sorumluluktan kaçmak adamlığa sığar mı? İlkokul beşinci sınıfta okuyan herhangi bir kız çocuğunun gözlerinin içine bakarken, “suçlu kim?” sorusunun cevabı üzerinde düşünmeye başlamak zorundayız ![]() Aksi takdirde “çocuk ve şiddet” başlıklı haberlere alışmak zorunda kalırız ![]() Sait ÇAMLICA Eğitimci – Yazar
![]() |
![]() |
Cevap : 11 Yaşında Katil, 11 Yaşında Hamile Çocuklar! |
![]() |
![]() |
#2 |
KRDNZ
![]() |
![]() Cevap : 11 Yaşında Katil, 11 Yaşında Hamile Çocuklar!İnanamıyorum ya insanlık nereye gidiyor böyle nasıl bir vahşettir bu burdan okuyunca hikaye gibi geliyor aslında ama kabul etmek gerekir günden güne yaşamak iğrençleşiyor |
![]() |
![]() |
![]() |
Cevap : 11 Yaşında Katil, 11 Yaşında Hamile Çocuklar! |
![]() |
![]() |
#3 |
kezban
|
![]() Cevap : 11 Yaşında Katil, 11 Yaşında Hamile Çocuklar!yaşamak değilde insanlar iğrencleşiyor bence ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
|