|
|
Konu Araçları |
dair, değişiklik, eğitimöğretim, erciyes, fakültesi, sınav, tıp, yapılmasına, üniversitesi, yönetmeliğinde, yönetmelik |
Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Eğitim-Öğretim Ve Sınav Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik 01-03-2007 |
08-18-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Eğitim-Öğretim Ve Sınav Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik 01-03-2007Erciyes Üniversitesinden: ERCİYES ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ EÐİTİM-ÖÐRETİM VE SINAV YÖNETMELİÐİNDE DEÐİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK MADDE 1- 14/8/2004 tarihli ve 25553 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliğinin 16 ncı maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir MADDE 16- Sınavların değerlendirilmesinde kullanılan puanlar, notlar, katsayılar ve dereceler aşağıdaki tabloda gösterilmiştir: Başarı Puanı Başarı Katsayısı Başarı Notu Başarı Derecesi 90-100 400 AA Üstün Başarı 80-89 350 BA Pekiyi 70-79 300 BB İyi 65-69 250 CB Orta-İyi 60-64 200 CC Orta 50-59 150 DC Zayıf-1 40-49 100 DD Zayıf-2 30-39 050 FD Zayıf-3 00-29 000 FF Zayıf-4 FF1 Mazeretsiz devamsız FF2 Mazeretli devamsız MADDE 2 : Aynı Yönetmeliğin 19 uncu maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir MADDE 19 : Yarıyıl sonu sınavlarının veya bir yarıyıldaki son ders kurulu sınavının bitiminden en erken bir hafta sonra yarıyıl sonu bütünleme sınavları yapılır Bütünleme sınavına girebilmek için dersin devamını almış olmak gerekir Ortak zorunlu dersler için bütünleme sınavı yapılmaz MADDE 3 : Aynı Yönetmeliğin 21 inci maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir MADDE 21 : Ders geçme puanı 60'tır Yarıyıl boyunca devam eden derslerde başarı puanı, ara sınav puan ortalamasının %40'ı ile yarıyıl sonu veya bütünleme sınav puanının %60'ının toplamına eşittir Bu oranların hesabında kesirler aynı şekilde korunur Ancak başarı notu verilirken, kesirli sayılar bu Yönetmeliğin 20 nci maddesinde belirtilen yöntemle tam sayıya çevrilir Yarıyıl veya bütünleme sınavından en az 50 puan alamayan öğrenciler başarısız kabul edilir Blok halinde uygulanan ders kurullarında, kurul sonu sınavından veya bütünleme sınavından alınan puan başarı puanı olarak kabul edilir 100 puan üzerinden hesaplanan puanlar bu Yönetmeliğin 16 ncı maddesinde belirtildiği şekilde başarı notuna ve katsayısına çevrilir Sınav sonuçları not veya puan olarak ilan edilir MADDE 4 : Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer MADDE 5 : Bu Yönetmelik hükümlerini Erciyes Üniversitesi Rektörü yürütür Resmi Gazete Sayı : 26449 Resmi Gazete Tarih : 01-03-2007 |
|