Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Beslenme, Diyet ve Sağlık > Genel Sağlık

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
hurmanın, mucizesi, yararları

Hurmanın Yararları Ve Mucizesi

Eski 08-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Hurmanın Yararları Ve Mucizesi








Hurma ramazan ayında en çok tüketilen besinlerin başında geliyor Faydaları saymakla bitmez

Hurmada sodyum, potasyum, kalsiyum, magnezyum, demir, kükürt, foffor ve klor da bulunuyor Hurma ayrıca A vitamini, betakaroten, B1, B2, B3 ve B6 vitaminleri içerir Hurmada hamilede önemli olan folik asit vitamini de bulunur


Kan hücresi yapımına yardımcı oluyor

Folikasit vücutta yeni kan hücresi yapımında, vücudun yapı taşı olan aminoasitlerin yapımında ve hücrelerin yenilenmesinde önemli görevler üstlenen bir vitamindirBu yüzden hamilelikte folik asit ihtiyacı belirgin şekilde artar Bu sebeple hamileler tarafından da tüketilir İçerdiği lifler kabızlığa karşı da koruyucudur


Hurma hangi hastalıklara iyi geliyor?

Hurma kalp ve damar hastalıklarından korunmayı sağlar, kansere karşı koruyucu etkisi vardır Ayrıca, boğaz ağrısını keser, bronşit, öksürük ve soğuk algınlığı şikayetlerini giderir Uzun süren açlık sonrası düşen kan eşekerini dengelemede ve bağırsaklara faydalı lifleri sağlamada en doğru seçimlerden biridir Yetiştirildiği bölgeye göre renkleri ve büyüklükleri değişen hurmaların lifleri kumaş üretiminde de kullanılır


HURMANIN FAYDALARI

Hurmanın hepimiz için farklı bir yeri vardır Müslümanlık için kutsal olan toprakların meyvesi olan hurma, İftar sofralarının vazgeçilmez yiyeceğidir aynı zamanda Oruç hurmayla açılır ki daha sevap olsun diye Hurmanın diğer özellikleri; kalp ve damar hastalıklarından korunmada etkili rol oynaması, kansere karşı koruyucu olması, boğaz ağrısını kesmesi, bronşit, öksürük ve soğuk algınlığı şikayetlerini gidermesidir

Uzmanlar, hurmanın lif, mineral ve fenol açısından oldukça zengin bir besin maddesi olduğunu belirtti Kalp dostu olarak bilinen elmada daha çok bakır ve çinko bulunurken, hurmada sodyum, potasyum, magnezyum, kalsiyum ve demirin 2 kat daha fazla olduğu, düzenli yenilmesi halinde, kalp ve damar hastalıkları riskini azalttığı ifade edildi

Yaklaşık yüzde 20 nem ihtiva eden taze hurmada yüzde 60-65 seker ve yüzde 2 protein, kurumuşunda ise yüzde 75-85 civarında şeker olduğunu hatırlatan uzmanlar,

hurmanın faydalarını şöyle sıraladı

"Orucun hurma ile açılması halinde, oruçtan dolayı insanın üzerinde oluşan halsizliği hurma birden giderir

Hurma aslında her öğünde yenilebilecek bir meyvedir Mineraller açısından oldukça zengindir İçeriğinde kalsiyum, potasyum, demir, B vitamini bulunmaktadır Hurma bedeni ve zihni gelişmeyi sağlar

Kansere karşı koruyucu olduğu bilinir

Boğaz ağrısına keser Bronşit, öksürük ve soğuk algınlığı şikayetlerini giderir

Kemik hastalıklarında faydalıdır"

İsrail'de yapılan bir araştırmada elma ile hurmanın yararları karşılaştırıldı

Hurmanın lif, mineral ve fenol açısından zengin olduğu, buna karşılık hurmada sodyum, potasyum, magnezyum, kalsiyum ve demir miktarlarının elmadakinden iki kat daha fazla bulunduğu, hurmanın düzenli yenmesi halinde kalp ve damar hastalıkları riskini azalttığı tespit edildi

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.