Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Fizik / Kimya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
elektriksel, hakkında, iletken, iletkenlik, katılarda, maddeler

Elektriksel İletken Hakkında - İletken Maddeler - Katılarda İletkenlik

Eski 08-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Elektriksel İletken Hakkında - İletken Maddeler - Katılarda İletkenlik

Elektriksel İletken Hakkında - İletken maddeler - Katılarda İletkenlik

Elektriksel iletken, elektriği ileten maddelere verilen ad Atomların dış yörüngesindeki elektronlar atoma zayıf olarak bağlıdır Isı, ışık ve elektriksel etki altında kolaylıkla atomdan ayrılırlar Gumus, bakır ve altin iyi iletkenlerdir

Atomları 1 valans elektronlu olan metaller iyi iletkendir Buna örnek olarak altın, gümüş ve bakır gösterilebilir

Gumus bilinen en iyi iletkendir, ikinci en iyi ileken bakırdır, sonraki altındır Bakir kablo ve tellerde gumuse gore ucuz olmasi sebebiyle tercih edilir Altin kolay oksitlenmemesi sebebiyle elektriksel kontaklarda kullanilir En iyi iletken olan gumusun oksidide iletkendir Aluminyum bakırdan sonra en iyi iletkendir, yuksek gerilim hat kablolarinda kullanilir

İletken maddeler

* Platin
* Bakır
* Altın
* Gümüş
* Demir
* Alüminyum
* Çelik
* Magnezyum
* Nikel
* Krom
* Kurşun
* Çinko

Sıvılar

* Limonlu su
* Tuzlu su
* Asitli su
* Sirkeli su

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com