|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
genel, hakkında, jandarma, komutanlığı, tarihcesi |
![]() |
Jandarma Genel Komutanlığı Tarihçesi / Jandarma Genel Komutanlığı Tarihçesi Hakkında |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Jandarma Genel Komutanlığı Tarihçesi / Jandarma Genel Komutanlığı Tarihçesi HakkındaJandarma Genel Komutanlığı Tarihçesi TARİHÇE Jandarma Okulu; ilk defa 1904 yılında Jandarma Subay Okulu olarak Selanik'te açılmış, bilahare II nci Meşrutiyetin ilanı ile birlikte İstanbul'a taşınmıştır ![]() Jandarma Subay Okulu, İstanbul'daki faaliyetini müteakip, sırasıyla İzmit, Konya ve Ankara'da faaliyet göstermiştir ![]() Duyulan ihtiyaç nedeniyle Jandarma Astsubay Okulunun teşkiline karar verilmiş ve yurdun muhtelif yerlerinde Jandarma Mektebi adıyla faaliyet gösteren Jandarma Astsubay Okulları teşkil edilmiştir ![]() 1937 yılında Jandarma Subay ve Astsubay okullarını bir çatı altında toplayacak şekilde Ankara Anıttepe'de “Jandarma Subay ve Gedikli Erbaş Okulu” açılmıştır ![]() 1970 yılında Jandarma Astsubay Okulu, 1979 yılında da Jandarma Subay Tatbikat Okulu Güvercinlik'e taşınmış ve her iki okul birleştirilerek “Jandarma Okul Komutanlığı” teşkil edilmiştir ![]() 1988 yılında jandarma personel yapısında yapılan değişiklikle, Uzman Jandarma yetiştirilmesine başlanmış ve Ankara Güvercinlik ile Afyon Emirdağ'da, Uzman Jandarma Okulları teşkil edilmiştir ![]() Bilahare, Beytepe'deki tesislerin tamamlanmasını müteakip, Jandarma Okullar Komutanlığı, 22 Haziran 1998 tarihinde halen bulunduğu Korgeneral İsmail SELEN Kışlasındaki tesislere taşınmıştır ![]() ![]() Jandarma Eğitim Komutanlığının 01 Nisan 2005 tarihinde Beytepe Kışlası'na intikal etmesini müteakip, Jandarma Okullar Komutanlığı 01 Ağustos 2005 tarihinden itibaren Jandarma Eğitim Komutanlığının kuruluşuna girmiştir ![]() KURULUŞ Jandarma Okullar Komutanlığı; Kurmay Başkanlığı, Öğretim Başkanlığı, Jandarma Astsubay Meslek Yüksek Okul Komutanlığı, Uzman Jandarma Öğrenci Alay Komutanlığı ve Jandarma Kurslar Komutanlığından oluşmaktadır ![]() KONUŞ Jandarma Okullar Komutanlığı Beytepe - ANKARA 'da kampus içinde faaliyetlerini sürdürmektedir ![]() Eğitim - Öğretim Tesisleri Kolaylık Tesisleri Lojmanlar Bölgesinden meydana gelmektedir ![]() |
![]() |
![]() |
|