Borcunu Ödemekten Aciz Olan Kimsenin Okuyacağı Duâ... |
08-15-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Borcunu Ödemekten Aciz Olan Kimsenin Okuyacağı Duâ...Borcunu Ödemekten Aciz Olan Kimsenin Okuyacağı Duâ 338- Hazreti Ali´den (Radıyallahu Anh) rivayet edildiğine göre, bir, mükâteb (borçlu köle) kendisine gelip şöyle dedi: Ben azad olma karşılığı olarak ödeyeceğim borcumdan acziyete düştüm; bana yardım et Hazreti Ali: Resûlüllah Sallalîahu Aleyhi ve Sellem´in bana öğretmiş olduğu bir takım sözleri öğreteyimmi ki, senin üzerinde dağ kadar borç olsa dahi, Allah onu sana Ödetir Şöyle söyle: "Allâhümmekfinî bihalâlike an harâmike ve ağninî bifadlike ammen sivâke" (Haramına karşı beni halâlin ile yetindir, Allah´ım ve Senden başkasından da, fazlınla beni müstağni kıl (Senden başkasına beni muhtaç etme)"[29] Tirmizî demiştir ki, bu hasen hadistir Biz daha önce "Sabah ve Akşam Ne Söylenir?´ bölümünde, Ebû Davud´un, Ebû Sa´îd El-Hudrî´den rivayet ettiği bir hadîsi anlatmıştık Ebû Ümame adındaki sahabî´ye, Re-sûlüllah Sallallahu Aleyhi ve Sellem buyurmuştu: Böyle namaz vakti dışında mescidde oturup ne düşünüyorsun? buyurmuş ve o da: Ya Resûlal-Iah! Dertlerim ve borçlarım, demişti(Bak Hadis: 206) Onun içindeki duâ da bu münasebetle okunur |
|