Kendisine Veya Başkasına Kız İstemeye Gelenin Okuyacağı Dualar... |
08-15-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Kendisine Veya Başkasına Kız İstemeye Gelenin Okuyacağı Dualar...Kendisine Veya Başkasına Kız İstemeye Gelenin Okuyacağı Dualar: İsteyici, Allah´a hamd ve sena ederek, Resûlüllah Sallallahu Aleyhi ve Sellem´e Saîât getirerek başlar ve şöyle der: Allah´dan başka İlâh olmadığına, ortağı bulunmayıp bir olduğuna şahidlik ederim "Eşhedü en lâ İlahe İllallâhu vahdehû lâ şerîkele leh," Yine şehâdeî ederim ki, Muham-med Allah´ın kuludur ve O´nun peygamberidir "Ve eşhedü enne Muham-meden abdühü ve resûlühu", ben kızınız falana yahut kerimeniz falana yahut bunun gibi sözler ifade ederek, talib olarak geldim, der, 714- Ebû Hüreyre´den (Radıyallahu Anh) rivayet edilmiştir O da Re-sülüllah Sallallahu Aleyhi ve Sellem´in şöyle buyurduğunu anlattı: "Her söz ki, yahut her iş ki, ona Allah´a hamd ile başlanmaz, o iş bereketsizdir?[1] 715- Ebû Hüreyre´den rivayet edilmiştir O da Peygamber Sallaliahu Aleyhi ve SeUem´in şöyle dediğini anlatmıştır: "Her hutbe ki onda teşeh-hüd yoktur, o çolak el gibidir"[2] Bir Kimsenin Kendi Kızını Yahut Evlendirmehakkına Sahib Olduğu Başka Yakınını Nikahlamaları İçin Faziletli Adamlarateklif Etmesi 716- Rivayet edildiğine göre, Ömer Îbni´l-Hattab (Radıyallahu Anh), kızı Hafsa´nm kocası vefat edince, (Allah Hafsa´dan ve kocasından razı olsun) demiştir ki: Ben Osman´a rasgeldim de Hafsa´yi (nikâhlasın diye) ona arzettim Dedim ki: İstersen Ömer´in kızı Hafsa´yi sana nikahlayayım? Bunun üzerine Osman: İşimi bir düşüneyim, dedi Böylece bir kaç gün bekledi, Sonra benimle karşılaştı da: Bugün evlenmemek bana uygun geldi, dedi Ömer devamla: Sonra Ebû Bekir El-Sıddîk´Ia (Radıyallahu Anh) karşılaştım da şöyle dedim: İstersen Ömer´in kızı Hafsa´yi sana nikâhlarım? Ebû Bekir (Radıyallahu Anh) sustu Bundan sonra sözün devamını anlattı[3] |
|