Üsküdara Kadar Kaç Tane? |
05-13-2008 | #1 |
|
Üsküdara Kadar Kaç Tane?ÜsküDar'a KaDar kaç Tane??? Üsküdar’dan Esat paşa’ya giden belediye otobüsünde tanıdım onu her sabah mutlaka otobüs durağa gelmeden beş dakika önce gelir, ceketinin sol iç cebinden çıkardığı kitabını okumaya başlardı Otobüs geldiğinde,bir elinde kitap olduğu halde öylece biner, İneceği yere kadar başını kaldırmadan okurdu Elindeki kitapla öylesine bütünleştirmiştim ki,’kitap adam’dı bendeki adıBu ‘kitap adam’la tanışmaya,onu okumaya karar verdim Bunun için fazla zorlanmayacağımı düşünüyordumAynı otobüse,aynı duraktan bindiğimizden,ortak noktalarımız vardı neticede Bunun gerçekleşmesi için fazla beklemedimDaha doğrusu,Allah sanki, Tanışma fırsatını,altın tepsi içinde sundu bana Sabah onun önünden binip hemen şoförün arkasındaki koltuklardan birine oturdum Oturmamla birlikte ,o meşhur,akbilde yeterli kontür olmadığından duyulan sesi duydum Onun akbilinden geliyordu sesKontörü yoktuBuyurun dedim,benimkini kullanınTeşekkür ederek aldıSonra da,karşı koltuklardan birine oturdu -Aslında uzun zamandır, aynı otobüse biniyoruz;ama tanışmak kısmet olmamıştı,diyerek söze girdim -Evet,haklısınız,benim adım Ali ,edebiyat öğretmeniyim -Okuma alışkanlığınız oradan geliyor olmalı -Yok,öğrenciyken de okurdum, hem sadece öğretmenler okur diye bir kural yok ki… -Galiba edebiyat öğretmenleri, edebiyat kitabı okur diye de bir kural yok Çünkü dikkat ettim,önce Yasin okuyorsunuz, sonra da değişik kitaplar…Hep okur musunuz, Evde,okulda,teneffüste? -Evet, okumaya çalışırım, zamanı değerlendirmenin en iyi yolunun okumak olduğunu düşünüyorum…Biliyor musunuz, bu okumalarım neticesinde,ölçülerim değişti -Nasıl yani? -Mesela, ev ile işyerimin arası, bir Yasin ve yedi kitap sayfası -Çok ilginç,başka böyle ilginç ölçüleriniz var mı? -Tabi otobüsü beklemek, bir tesbih çekimi…teneffüsler, kırk kelime-i tevhid… Marketle ev arası yetmiş la havla sürüyor…aralarda selam molası var… Ben bu kitap adamı ağzım açık kalmış dinliyordumO ise anlatmaya devam ediyordu -Eskiden, televizyonda maç seyreder,bütün kanalları dolaşıp haber arardımBunları da,hesapladımbir maç, rahat bir okuyuşla iki cüz Kur’an-ı Kerim tutuyor Bütün kanallarda haber aramak yerine de, hanım ve çocukların o gün yaşadıklarını dinliyorum ‘Kitap adam’ın bu anlattıklarından sonra, gelin şu soruları kendimize soralım: Telefonda hal hatır sorduktan sonraki ‘E başka ne var ne yok?’ demek kaç sübhanAllah? Ya, vapurla karşıdan karşıya geçmek, kaç kitap sayfası? Ya da, çocuğunuzu almak için okula gitmek,selam molaları da dahil kaç La havle(salavat,istiğfar,kelime-i tevhid…)? |
|