Karaağaç Köyü Hakkında Bilgi Kandıra Kocaeli |
08-14-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Karaağaç Köyü Hakkında Bilgi Kandıra Kocaelikaraağaç köyü bilgileri - karaağaç köyü tanıtım - karaağaç köyü resimleri Karaağaç, Kocaeli ilinin Kandıra ilçesine bağlı bir köydür Tarihi Köye , önceleri ( 1877-1878 ) Osmanlı - Rus savaşında sürgün edilen Kafkaslar yerleşmiş ve köyü kurmuş ; daha sonra da Giresun eşrafından Sakarya - Karasu'ya yerleşip sonra da 1936 yılında Karaağaç'a yerleşen halk , köyü devam ettirmiştirKöy ; adını o dönemde orada çok bulunan karaağaçtan almıştır Kültür Köy halkı karadeniz kökenli olup karadeniz ( Giresun ) kültürünü yaşatmaktadır Kemençe , mısır ekmeği ve lahana yemekleri köy halkının vazgaçilmezleri arasındadır Coğrafya Kocaeli iline 65 km, Kandıra ilçesine 25 km uzaklıktadırAyrıca Sakarya ve Kocaeli illerini birbirine bağlamaktadır Kaynarca'ya 18 km , Sakarya'ya 47 km uzaklıktadır Köy 1000 den fazla haneye ve 10 mahalleye sahiptir İklim Köyün iklimi, Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir Ekonomi Köyün ekonomisinin önemli bir kısmı tarım ve hayvancılığa dayalıdır fındık üretimi ve alım satımı vardır ayrıca köyde Kalorifer İmalatanesi, Mandıra, Tekstil Fabrikası, Ekmek Fırını, Alışveriş Merkezleri, Terzi, Nalbur, Emlakçı gibi birimler bulunur Köyde cumartesi günleri pazar kurulmaktadır Köy ekonomi alanında diğer tüm alanlarda olduğu gibi diğer köyler için büyük bir örnektir Altyapı bilgileri Köyde ilköğretim okulu vardır Köyün hem içme suyu şebekesi hem kanalizasyon şebekesi vardır Ptt şubesi yoktur ancak ptt acentesi vardır Sağlık ocağı ve sağlık evi vardır Köye ayrıca ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik sabit telefon ve internet vardırTüm çevre düzenlemeleri,köy yollarının asfaltı bitmiş olup sağlık ocağı, sağlık evi, ilk ve ortaokul binaları, 3000 kişilik merkez camisi ve Topallar mahallemizde yine orta büyüklükte bir cami bulunmaktadır Muhtarlık Erişim Bilgileri: Telefon:0 262 565 72 21 Cep Telefonu:0 535 632 57 03 kaynak / yerel net /vikipedi özgür ansiklopedi köyünüze ait bilgi ve resimleri bu konu altında paylaşabilirsiniz |
|