Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Kültür - San'at & Eğitim > Ülke & Şehirler > Türkiye > Marmara Bölgesi

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
çanakkale, haydaroba, köyü, yenice

Haydaroba Köyü Yenice Çanakkale

Eski 08-14-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Haydaroba Köyü Yenice Çanakkale

Haydaroba Köyü Yenice Bilgileri - Haydaroba Köyü Hakkında - Haydaroba Köyü Tanıtımı - Haydaroba Köyü Resimleri

İlçe: YENİCE - İl: ÇANAKKALE

Köy Muhtarı: EKREM TAŞKIRAN

muhtarlık Erişim Bilgileri:

Telefon:

0 (286) 491 00 65

Cep Telefonu:

0 (536) 764 17 40

Çanakkale
Bilgiler
Nüfus 885 (2000)
Koordinatlar
Posta Kodu 17550
Alan Kodu 0286
Yönetim
Coğrafi Bölge Marmara Bölgesi
İl Çanakkale
İlçe Yenice
Web Sitesi
Haydaroba, Çanakkale ilinin Yenice ilçesine bağlı bir köydür

Tarih

Köyün adının nereden geldiği ve geçmişi hakkında bilgi yoktur Karasioğulları zamanında köy halkının geldiği ve önce Hacıaliler mevkiinde köyün kurulduğu BilinmektedirYağmur ve sel felaketi nedeniyle köy yerle bir olmuş,köy halkı ikiye ayrılıp bir kısmı Umurlar Köyünü kurmuş ve yerleşmiş,ikinci grup ise şu an Haydaroba denilen mevkiye yerleşmiştirKöyün belli bir adı yok iken Köye nerden geldiği belli olmayan haydar dede köye cami yapılmasında ve islami hayat yaşanmasında ve köydeki insanları ilim ve irfan yolunda eğitmiştir Köy civarda Haydarın obası diye söylenir olmuş,köy halkının Haydar dedeye saygısından dolayı köye onun adı verilmiş ve Haydaroba olmuş,Köy etnik köken olarak Yörük soyunun ensert boyu olan karakeçilidir

Kültür

Köyün gelenek, görenek ve yemekleri hakkında bilgi yoktur

Coğrafya

Çanakkale iline 140 km, Yenice ilçesine 41 km uzaklıktadır

İklim

Köyün iklimi, Marmara iklimi etki alanı içerisindedir

Nüfus

Yıllara göre köy nüfus verileri
2007 1050
2000 885
1997 897

Ekonomi

Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır

Muhtarlık

Yerleşim yerinin köy tüzel kişiliği alması ile birlikte köyün tüzel kişiliğini temsil etmesi için köy muhtarlık seçimleri de yapılmaktadır

Seçildikleri yıllara göre köy muhtarları:

2004 _Yemci SALİ
1999 -MAli ISLIOĞLU
1994 Ali (MUHTAR) TURAN
1989 _Ali (MUHTAR) TURAN
1984 -Ali KAVAS ÖZGÜL
2004-MALİ KARACA
2009-EKREM TAŞKIRAN

Altyapı bilgileri

Köyde, ilköğretim okulu vardır taşımalı eğitim yapılmaktadıryenice ilçesine bağlıdır Köyün hem içme suyu şebekesi hem kanalizasyon şebekesi vardır Ptt şubesi yoktur ancak ptt acentesi vardır Sağlık ocağı ve sağlık evi vardır Köye ayrıca ulaşımı sağlayan araçlar pazarköytarafından saglanır köy yolu asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır HAYDAROBA KÖYÜ YERLEŞIM YERI OLARAK CIVAR KÖYLERDE EN GUZEL YERDE BULUNMAKTADIR KÖY AYNI ZAMANDA BULUNDUGU MEVKIYE İYİ DERECEDE MADDİ KAYNAK SAĞLAMAKTADIR AMA YÖTETIM OLARAK İYİ YÖNETILMEDIGI İÇİN (MUHTARLIK) GÖREVI YAPANLARIN GENELİ OLMASA BİLE %50 KÖY KAYNAGINDAN KENDI HESABINA ÇALIŞTIKLARI İÇİN KÖY İLERLEME GÖSTEREMEMİŞTİR AYNI ŞEKILDE KOOPERATIFDE DAHA AGIRLIK OLMAK SURETI İLE (KİM BİLİR BELKİ İNSANLAR BİLİNÇLEŞİR) BELKI DÜZELİR!!!

Kaynak : Vikipedi, özgür ansiklopedi
Kaynak : Yerel Net
Köyünüze ait bilgi ve resimleri bu konu altında paylaşabilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com