Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Kültür - San'at & Eğitim > Ülke & Şehirler > Türkiye > Marmara Bölgesi

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
balıkesir, bey, bilgileri, gönen, ilköğretim, kaymakam, okulu, rahmı, şehit

Şehit Kaymakam Rahmı Bey İlköğretim Okulu Bilgileri Gönen Balıkesir

Eski 08-14-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Şehit Kaymakam Rahmı Bey İlköğretim Okulu Bilgileri Gönen Balıkesir

Balıkesir'deki İlköğretim Okulları Hakkında - Balıkesir Gönen'deki İlköğretim Okulları Erişim Bilgileri - Şehit Kaymakam Rahmı Bey İlköğretim Okulu Tanıtımı - Şehit Kaymakam Rahmı Bey İlköğretim Okulu Okulu Resimleri - Şehit Kaymakam Rahmı Bey İlköğretim Okulu Hakkında

TARİHÇEMİZ
Okulumuz ilk defa 1884 yılında üç sınıflı olarak Maarif Vekaletince açılmıştır 1908 yılında Rüştiye haline getirilmiştir Öğretim süresi altı yıla çıkarılmıştır 1915 yılında Rüştiye Okulu (Zirai İdadisi) şekline sokulmuş ve bir yıllık kısa bir öğretimden sonra tekrar (Yıldırım Namine İlkokulu) adıyla tedrisata açılmıştır 1923 yılında 1 Okul olarak adı değiştirilmiş eğitimde hizmete devam etmiştir 1948-1949 Eğitim Öğretim yılında ismini Gönen’in kurtuluşunda çarpışırken şehit düşen Binbaşı Rahmi Bey’in ismine izafeden (Şehit Rahmi Bey) İlkokulu olarak değiştirilmiş ve isim değişiklik tescili yapılmıştır 1953 yılında meydana gelen şiddetli deprem Gönen’imizde taş taş üstüne bırakmazken okulumuz da ders araç ve gereçleri ile yerle bir olmuştur Şimdiki mevcut bina yapılana kadar barakalarda eğitim ve öğretim devam etmiştir
1956 yılında inşaası biten okul binası üç katlı ve on dershaneli bir okul olarak 1956-1957 Eğitim-Öğretim yılında öğretime başlamıştır

Bu mevcut binamıza, 1986 yılında altı derslikli ek binanın yapımı ile onaltı dershaneye ulaşan okulumuzun ısıtılması için 1987 yılında kalorifer sistemine geçilmiş, 1987-1988 öğretim yılında da Gönen Kaplıcalarının Jeotermal Merkezi ısıtma projesi içine dahil edilmiştir
Okulumuzun zemin katı atıl durumda iken Okul İdaresi Öğretmen Veli İşbirliği ile çalışarak 1990-1991 Eğitim Öğretim yılında bir spor ve toplantı salonu, bir laboratuvar dershanesi, bir işlik, bir dershane, bir spor odası, bir arşiv ve öğrencilere salon kazandırıldı
Okulumuz 1997-1998 Eğitim ve Öğretim yılında İlköğretim okuluna dönüştürüldü
2000 yılında dört derslikli prefabrik bina eklendi Daha önce ikili öğretim yapılırken 2003-2004 Eğitim-Öğretim Yılında normal öğretime geçildi
Okulumuzun adı “Şehit Rahmi İlköğretim Okulu” iken 07082006 tarih ve 17629 sayılı Valilik OLUR’u ile “ŞEHİT KAYMAKAM RAHMİ BEY İLKÖĞRETİM OKULU” olarak değiştirilmiştir
Halen okulumuzda 18 derslik bulunmaktadır Eğitim ve öğretime 2 şube ANASINIFI, 1 ALT ÖZEL SINIF, 10 Şube 1 KADEME, 9 Şube 2 KADEME olmak üzere 21 şube ile devam edilmektedir
Okulumuzun Vizyonu

Yerel ve ulusal ortamlarda mensubu olmaktan övünç duyulan vereceği eğitim-öğretim, elde edeceği başarılar ve yetiştireceği öğrencilerle ülkemizin çağdaş uygarlık düzeyinin üzerine çıkmasında katkıda bulunacak lider vir kurum olmaktır

Misyonu
Atatürk ilkelerine bağlı, idealist, çalışkan, kendine güvenen, ahlaklı ilkeli ve dürüst, sorumluluk sahibi, çevresine güven veren, önce ülkem diyebilen, hoşgörülü ve ölçülü, iletişimci ve kültürlü, zamanı iyi kullanan geleceğimize emin adımlarla ilerleyen sağlam karakterli öğrenci yetiştirmektir

İlke ve Değerlerimiz

Ülkemizin geleceğinden sorumluyuz iyi bir gelecek, iyi bir eğitimle mümkündür

Çalışanları tanır, yeteneklerini geliştirir, fikirlerine değer verir, yeni fikir üretimini destekleriz

Her işimiz önemlidir, ihmal edilemez

Eğitime yapılanyatırımı kutsal sayar, her türlü desteği veririz

kurumumuzu her yönüyle tanır, konulara içinde bulunduğu çevre ile birlikte bütüncül yaklaşırız

Yenilikçiyiz Öğrenmeyi yenilik için fırsat sayar , değişimin önenine inanırız

Biz bilinciyle çalışırız Başarı hepimizindir Kurumun başarısı da başarısızlığı da bizimdir

Teknolojik gelişmeleri yakından izler, kullanılmasına önem veririz

Bütün öğrencilerin zekalarının geliştirilebilir özelllikte, öğrenmeye karşı istekli ve belirli bir öğrenme potansiyeline sahip olduklarına inanırız

"Başarmak için inanmak esastır" düşüncesindeyiz Planlı ve düzenli çalışarak başarıya ulaşılacağını biliriz

Öğrenmenin sürekliliğini ve sınırsız olduğunu biliyoruz

Ulusal ve uluslar arası proje geliştirme organizasyonlarına katılırız

Sosyal, kültürel, sportif ve sanatsal etkinliklere katılır ve organizasyonlar yaparız
Şehit Kaymakam Rahmı Bey İlköğretim Okulu Balıkesir Gönen İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı bir okuldur Okulun web sitesinden veya aşağıda verilen telefon numarasından; Şehit Kaymakam Rahmı Bey İlköğretim Okulu öğretmenleri, idari personel, okulun imkanları, Şehit Kaymakam Rahmı Bey İlköğretim Okulu resimleri (fotoğrafları), okuldaki öğretmen sayısı, öğrenci sayısı, Şehit Kaymakam Rahmı Bey İlköğretim Okulu öğrencilerinin futbol, basketbol, voleybol vs spor dallarındaki başarıları, Şehit Kaymakam Rahmı Bey İlköğretim Okulu öğrencileri tarafından yapılan tiyatro, müzik ve resim gibi kültürel faaliyetler ile ilgili bilgilere ulaşabilirsiniz

Bağlı olduğu kurum: Milli Eğitim Bakanlığı

Adı: ŞEHİT KAYMAKAM RAHMI BEY İLKÖĞRETİM OKULU

Adresi: MALKOÇ MAHALLESİ KIZILAY CADDESİ NO:76

Telefon Numarası: 2667621831

Faks Numarası: 2667728866

E-mail Adresi:654021@mebk12tr

Web Adresi: BALIKESİR - GÖNEN - Şehit Kaymakam Rahmı Bey İlköğretim Okulu

Kaynak : webrehberibiz - wwwmebgovtr

Okulunuz Hakkında Bilgi Ve Resimleri Bu Konu Altında Paylaşabilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com