|
|
Konu Araçları |
bilgi, deligazili, hakkında, kangal, köyü, sivas |
Deligazili Köyü Hakkında Bilgi Kangal Sivas |
08-13-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Deligazili Köyü Hakkında Bilgi Kangal Sivasdeligazli köyü bilgileri - deligazili köyü tanıtım - deligazili köyü resimleri Deligazili, Sivas ilinin Kangal ilçesine bağlı bir köydür HAZIRLIYANLAR:ERSİN ÖZDEMİR köyümüzden savaşlara katılmış ve birçok savaştan gazi olarak çıkmış vede bu savaşlardan etkilenerek deli olmuş bir gazimizi unutmamak için bu isim verilmiştir(TARİHİ) Kültür çok güzel bir kültüre sahip ilimizdiryöre halkının gelenek ve görenekleri batıya göre farklıdıranadoluya özgü bir şivesi vardır YEMEKLERİ 1ISPANAKLI ÇÖREK 2MADIMAK YEMEĞİ 3İÇLİ KÖFTE 4KÖMBE 5TELLİCE YEMEĞİ 6ETLİ MANTI BAŞLICA YEMEKLERİDİR Coğrafya Sivas iline 100 km, Kangal ilçesine 10 km uzaklıktadır ben biliyom o köyü İklim Köyün iklimi GENELDE KARASAL VE KURAK OLDUĞUNDAN DOLAYI SERA ÜRÜNÜ FAZLA YAPILMAMAKTADIRHAYVANCILIK VE TARIM GEÇİM KAYNAKLARINDANDIR Nüfus Yıllara göre köy nüfus verileri 2007 2000 121 1997 144 Ekonomi Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır Muhtarlık Yerleşim yerinin köy tüzel kişiliği alması ile birlikte köyün tüzel kişiliğini temsil etmesi için köy muhtarlık seçimleri de yapılmaktadır Seçildikleri yıllara göre köy muhtarları: 2009 - Hacı Abuş 2004 - Ekrem Tuna 1999 - 1994 - 1989 - 1984 - Altyapı bilgileri Köyde ilköğretim okulu vardır Köyün içme suyu şebekesi vardır ancak kanalizasyon çalısmalar son hızıyla suruyor en kısa zamanda koyumuze teslım edılecektır Ptt şubesi ve ptt acentesi yoktur Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur Köye ayrıca ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır kaynak-vikipedi özgür ansiklopedi Köyünüze ait bilgi ve resimleri bu konu altında paylaşabilirsiniz |
|