Ünlülerin Son Sözleri |
08-13-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Ünlülerin Son SözleriVur, korkak herif, sonuçta sadece bir adam öldüreceksin - Ernesto Che Guevara Beni göğsümden vurun - Benito Mussolini Siyah bir ışık görüyorum - Victor Hugo Komedi Bitti - Ludwig van Beethoven ("Tanrı ruhunu affetsin" diyen papaza karşılık olarak) Neden olmasın? Ne de olsa kendi malı - Charlie Chaplin Kimse bana inanmayacağı için, gördüklerimin yarısını bile anlatmadım - Marco Polo Biraz dinleneyim - Namık Kemal İşte bu fena - Peyami Safa Bu müthiş harp beni bitirdi - Franz Joseph Haydn Çok zamandır şampanya içmemiştim - Anton Çehov Hadi oradan Son sözler yeterince doğru söz söylememiş aptallar içindir - Karl Marx Yaşasın tam bağımsız Türkiye! Yaşasın Marksizm-Leninizm! Yaşasın Türk ve Kürt halklarının kardeşliği!! Yaşasın işçiler, köylüler! Kahrolsun Emperyalizm! - Deniz Gezmiş (Devrimci, 1972) Bir merdiven çabuk bir merdiven getirin - Nikolay Gogol Allah memleketi korusun, millete zeval vermesin, haydi Allah'a ısmarladık - Fatin Rüştü Zorlu Mezarıma ne resim ne heykel ne de fotoğraf, hiçbir şey koymayınız - Eugene Delacroix Ah iyi olsam, terliklerimi giysem, şu odada dolaşsam, şu köşeye geçsem, resimlerimi yapsam - Cemal Nadir Haşa ben ölümden korkmuyorum Çünkü ben Müslümanım Her Müslümana yakışan da ölümü tebessümle karşılamaktır Hakikaten ölüm ebediyet âlemine açılan ilk perdedir - Muhammed İkbal Her şey bitti, artık çok geç - George Gordon Byron Biraz daha ışık - Johann Wolfgang von Goethe Ya duvar kâğıdı gidiyor ya da ben - Oscar Wilde Ölmek kaderde var; yaşayıp köhnemek hazin, Buna bir çare yokmu ya Rabbil alemin? - Yahya Kemal Beyatlı Ben görevimi burada bitiriyorum - Albert Einstein Ölümün tadı, dilimin ucunda Bu dünyadan olmayan bir şey hissediyorum - Wolfgang Amadeus Mozart Ağlayacak bir şey yok - Konrad Adenauer Suçsuzum - Zülfikar Ali Butto İskoç viskisinden martiniye geçmemeliydim - Humphrey Bogart Yüce tanrım ve ölümümün şahitleri: Filozof olarak yaşadım hristiyan olarak ölüyorum - Casanova İçeri girmeliyim, sis yükseliyor - Emily Dickinson Çalışmalarım olması gereken kaliteye erişmediği için Tanrıyı ve insanlığı gücendirdim - Leonardo da Vinci Herşey canımı sıkıyor - Winston Churchill Bu menenjit değil mi? - Louisa May Alcott Hepiniz hoşçakalın - Hart Crane (ABD’li şair, 1912, intihar etmek için gemi güvertesinden atlarken) Sıkıldım, sıkıldım - Gabriele D’Annunzio (İtalyan yazar, 1938) Ölmek dışında hiçbir şey istemiyorum - Jane Austen (İngiliz yazar) Çek ellerini omuzumdan, debelenme! - Sir William S Gilbert (İngiliz libretto yazarı, 1911, Havuza düşen bir kızı kurtarmaya çalışırken kalp krizi geçirir) Yakın ışıkları Eve karanlıkta gitmek istemiyorum - O' Henry (ABD'li öykücü, 1910) Çok güzel, yarın onu yukardakilere anlatırım - Alfred E Housman (İngiliz şair, 1936, doktorunun anlattığı fıkrayı dinledikten sonra) Kimse anlamıyor mu? - James Joyce (İrlandalı yazar, 1941) Sanırım, öleceğim Yağmuru seviyorum Yağmurun yüzüme değmesine bayılıyorum - Katherine Mansfield (Ingiliz yazar, 1923) Herkes ölür ama bana bir ayncalık tanınır sanıyordum Ne olacak şimdi? - William Saroyan (ABD' li yazar, 1981) Beni bir antika olarak saklamaya çalışıyorsun ama işim bitti, öleceğim - George Bernard Shaw (Ingiliz yazar, 1950, hemşireye) Allah korusun, Allah kahretsin - James Thurber (ABD'li ressam ve yazar, 1961) Tamam, Mabel, geliyorum - Thomas Wolfe (ABD'li yazar, 1938, ölmüş karısına) Sen de mi Brütüs? - Julius Caesar (Roma İmparatoru, MÖ 44) Her şey sona erdi (Consummatum Est) Biraz daha ışık! (Mehr Licht!) - Goethe (Alman şair ve Oyun yazarı, 1832) At! At! Bir ata krallığımı veririm! - Richard III (İngiliz Kralı, 1485) Bir imparator ayakta ölmeli - Vespasien (Roma İmparatoru, 79) --Forumturka--Mobidek-- Dedi ki; “Bizim bağımsız olmamız için Amerika ve IMF’den kurtulmamız lâzım” -Adnan Kahveci / Eski Maliye Bakanı… (2 gün sonra trafik kazasında öldü) “Amerika en büyük engeldir bu ülkeye; istediğini başbakan yapar, istediğini cumhurbaşkanı yapar” -Bedri İnce Tahtacı / Saadet Partisi Gaziantep milletvekili (5 gün sonra Gaziantep’e giderken trafik kazasında öldü!) “Musul ve Kerkük bizimdir alacağız” - Turgut Özal / Cumhurbaşkanı(10 gün sonra öldü!) “Amerika’nın İncirlik’ten kalkan uçakları PKK’ya yardım atıyor” - Eşref Bitlis- Jandarma Komutanı4 gün sonra-eksi 60 dereceye kadar dayanıklı olan helikopter ile Siirt’e giderken helikopteri düştü ve öldü! Kaza sebebi olarak helikopter motorlarının buzlanması gösterildi! Oysa o esnada hava soğukluğu -11 idi… ) Denizli’de uygulama kararı aldı; “Artık bundan sonra cafe ve benzeri yerler İngilizce isim kullanmayacak, yani ‘cafe’ değil ‘kahve’ yazılacak” dedi vee - Recep Yazıcıoğlu / Denizli Valisi (1 hafta sonra Ankara’ya giderken trafik kazasında öldü!) Yatağının başucundaki kandil alev alan Voltaire: “Ne? Daha şimdiden alevler ha?” İç savaşta siperden düşmanı gözetlerken vurularak ölen General Sedgewick: “Bu mesafeden bir fili bile vurama” Rus ruleti oynayan Rock Yıldızı Terry Kath: “Merak etme, dolu değil” Fransız Dil Bilimci Dominique Bouhours: “Ölmek üzereyim veya ölüyorum Her iki ifade de doğrudur” Karl Marx: “Hadi oradan Son sözler yeterince doğru söz söylememiş aptallar içindir” Ünlü yazar George Orwell: “Ellisine gelen herkes hak ettiğini bulacaktır” Kafka: Max Brod’dan bütün eserlerini yok etmesini isteyerek, “Ortada yazar olduğuma dair hiçbir kanıt kalmasın” Canlı gömülmekten korkan ünlü besteci Chopin: “Beni kesip, içimi açmalarını sağlayacağına yemin et Böylece canlı canlı gömülmekten kurtulurum” Sir Winston Churchill: Her şeyden öyle sıkıldım ki Franklin Roosevelt: “Korkunç bir baş ağrım var” Asılmadan önce son bir içki içmek isteyen katil Neville Heath: “Tüh, bunu duble yapsaydınız keşke” Yazar Damon Runyon: “Eserlerimi bir bronz muhafazada tutun ve yılda bir kez bana hatırlatması için birini görevlendirin” George Bernard Shaw: “Bu da benim için yeni bir deneyim olacak” Richard Wagner: “Bu cehennemin aşağılık yaratıklarına çok düşkünüm ve onların hasretini çekiyorum” Rus edebiyatçı Anton Çehov: “Çok zamandır şampanya içmemiştim” Ünlü İngiliz Kralı 2 Charles: “Ölümüm çok uzun sürdü, umarım beni affedersiniz” Fransız ressam Eugene Delacroix: “Mezarıma ne resim ne heykel ne de fotoğraf, hiçbir şey koymayınız” Ünlü edebiyatçı Gogol: “Bir merdiven çabuk bir merdiven getirin” Goethe: “Biraz daha ışık” Pakistanlı şair İkbal: “Haşa ben ölümden korkmuyorum Çünkü ben Müslümanım Her Müslümana yakışan da ölümü tebessümle karşılamaktır Hakikaten ölüm ebediyet alemine açılan ilk perdedir” Filozof Kant: “İşte bu iyi” Avusturyalı bestekar Joseph Haydn: “Bu müthiş harp beni bitirdi” İngiliz şair Lord Byron: “Her şey bitti, artık çok geç” Vatan şairi Namık Kemal: “Biraz dinleneyim” Oscar Wild: “Ya duvar kağıdı gidiyor, ya da ben” Peyami Safa: “İşte bu fena” Not Bu yazılar Kişilerin gerçekten son sözleri olup olmadığı kesin deildir Sadece alıntıdır Mobidek |
|