![]() |
Atatürk Ve Yürüyen Köşkü |
![]() |
![]() |
#1 |
Gözyaşı
|
![]() Atatürk Ve Yürüyen KöşküCumhuriyetimizin kurucusu Atatürk, tarımda modern teknikleri kullanılması, çevre üreticilere örnek olması ve onların nitelikli fidan, fide, damızlık ihtiyaçlarının karşılanması için kişisel mülki olan Yalova’nın doğusundaki ‘Millet Çiftliği’ni bu amaca uygun olarak düzenletmiştir ![]() ![]() ‘Yalova Benim Kentim’ diyen Atatürk Yalova ile yakından ilgilenmiştir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Atatürk 11 Haziran 1937’de şahsına ait bütün taşınamaz mallar gibi bu Köşkü de Türk Milletine bağışlar ![]() Diğer tüm köşkler gibi ‘Yürüyen Köşk’de halen müze olarak korunmaktadır ![]() Atatürk’ün bir dalının bile kesilmesini istemediği Ulu Çınar ve yanındaki köşk, ağaç sevgisi ve çevre bilincinin de bir anıtı olarak ziyaretçilerini beklemektedir ![]() Yürüyen Köşk ‘Atatürk bahçe Kültürleri Merkez Araştırma Enstitüsü’ arazisi içindedir ve Enstitü Atatürk’ün 1920'li yıllarda gösterdiği Türk Tarımın ileri tekniklerle donatılması amacı doğrultusunda bilim, hizmet ve nitelikli materyal üretim amaçlı hizmetlerini sürdürmektedir ![]() KÖŞKÜN YÜRÜTÜLMESİ ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Köşkün Son Görünümü ![]()
![]() |
Cevap : Atatürk Ve Yürüyen Köşkü |
![]() |
![]() |
#2 |
|
![]() Cevap : Atatürk Ve Yürüyen Köşkütşkler paylaşım için bunu ilk gördüğümde bnde çok etkilenmiştim nasıl olur diye düşünmüştüm ama yapmışlar işte ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|