Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Sinsi Eğlence > Bir Tutam Hikaye

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
gabriel, garcia, marquez, miyim, ölebilir

Gabriel Garcia Marquez - Artık Ölebilir Miyim?

Eski 08-13-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Gabriel Garcia Marquez - Artık Ölebilir Miyim?

"Tanrı bir an için paçavradan bebek olduğumu unutup, can vererek beni ödüllendirse; aklımdan geçen her şeyi dile getiremeyebilirdim, ama en zindan dile getirdiklerimi ayrıntısıyla aklımdan geçirir ve düşünürdüm Eşyaların maddi yönlerine değil anlamlarına değer verirdim Az uyur, çok rüya görür, gözümü yumduğum her dakikada, 60 saniye boyunca ışığı düşünürdüm
İnsan aşktan vazgeçerse yaslanır Başkaları durduğu zaman yürümeye devam ederdim

Başkaları uyurken, uyanık kalmaya gayret ederdim

Başkaları konuşurken dinler, çikolatalı dondurmanın tadından zevk almaya bakardım

Eğer Tanrı bana birazcık can verse, basit giyinir, yüzümü güneşe çevirir,sadece vücudumu değil, ruhumu da tüm çıplaklığıyla açardım Tanrım, eğer bir kalbim olsaydı, nefretimi buzun üzerine kazır ve günesin göstermesini beklerdim

Gökyüzündeki aya, yıldızlar boyunca Van Gogh resimleri çizer, Benedetti şiirleri okur ve serenadlar söylerdim Gozyaşlarımla gülleri sular, vücuduma batan dikenlerinin acısını hissederek, dudak kırmızısı taç yapraklarından öpmek isterdim

Tanrım bir yudumluk yasamım olsaydı Gün geçmesin ki, karşılaştığım tüm insanlara onları sevdiğimi söylemeyeyim Tüm kadın ve erkekleri, en sevdiğim insanlar oldukları konusunda birer birer ikna ederdim Ve aşk içinde yaşardım

Erkeklere, yaşlandıkları zaman aşkı bırakmalarının ne kadar yanlış olduğunu anlatırdım Çünkü insan aşkı bırakınca yaşlanır

Çocuklara kanat verirdim Ama uçmayı kendi baslarına öğrenmelerine olanak sağlardım

Yaşlılara ise, ölümün yaşlanma ile değil unutma ile geldiğini öğretirdim Ey insanlar sizlerden ne kadar da çok şey öğrenmişim Tüm insanların, mutluluğun gerçekleri görmekte saklı olduğunu bilmeden, dağların zirvesinde yaşamak istediğini öğrendim

Yeni doğan küçük bir bebeğin babasının parmağını sıkarken aslında onu kendisine sonsuza dek kelepçeyle mahkum ettiğini öğrendim

Sizlerden çok şey öğrendim Ama bu öğrendiklerim pek işe yaramayacak

Çünkü hepsini bir çantaya kilitledim

Mutsuz bir şekilde
Artık Ölebilir miyim?

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com