![]() |
Düş Manzaralı Çay, Yakamoz İçinde Mavi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Düş Manzaralı Çay, Yakamoz İçinde MaviÇayınızı nasıl alırsınız? - Çay mı? - Hayır ![]() - Ama ben size çayı nasıl alacağınızı sordum - Bir bardak çay getirterek sizi basitleştirmemi mi yoksa bardağın içine bir düş sığdırarak yüceltmemi mi istersiniz? Bu sözün üstüne gölgeme basmadan uzaklaştı garson masadan ![]() ![]() ![]() Derken çayım geldi ![]() ![]() ![]() - Beğendiniz mi efendim - İnce beli mi? - Hayır efendim çayı - İnce bir belden içilen zehir olsa beğenilir Yine gözlerimin içine kendisine tuhaflaşarak baktı garson ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Garsona doğru döndüm sonra: - Pardon müziğin sesini kısabilir misiniz biraz? - Efendim çalmıyor ki şuan - Dün gece çaldığınz hâlâ yankılanıyor demek O zaman dünün sesini kısabilir misiniz? - Efendim dünün olması da mümkün değil Biz dünleri sabah erkenden paketleyip bayiye bırakıyoruz ![]() - O zaman yarın çalacağınız beni şimdiden rahatsiz etti ![]() ![]() ![]() Sonra kapı açıldı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Konuşmalıydım bu bayanla ![]() -Deniziniz çok güzelmiş hanımefendi - Kendim diktim ![]() ![]() - Terzi misiniz acaba? - Hayır ![]() ![]() - Memnun oldum ![]() - Bir sessizliğe göre fazla konuşkansınız ![]() - Susmaya değecek birşeyler elbet bulur insan ![]() ![]() Gülümsediğini gördüm ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Masama oturmak istiyormuş ![]() ![]() - Dükkanın açılmasını mı bekliyorsunuz? - Evet ![]() - Ben de ![]() ![]() ![]() - Gerçekten de öyle ![]() ![]() - Hayli uzun bir yoldan gelmeme rağmen erken geldim ![]() ![]() - Nerden geliyorsunuz? - Masmavi bir gözden ![]() ![]() ![]() - Şuan bu öyküyü okuyan bir bayanın yüreğinden ![]() - Yolunuz gerçekten uzakmış ![]() - Evet çok uzak ![]() ![]() ![]() Derken garson geldi ![]() - Kahvenizi nasıl alırsınız beyefendi? - Bol aşklı olsun lütfen ![]() - Kahveniz mi? - Hayır mavi''m ![]() ![]() ![]() - Ama kahve mavi olmaz ki ![]() ![]() ![]() - O zaman aşk mavi olsun ![]() ![]() Garson sözcüklerime basmadan masadan ayrıldı ![]() ![]() - Anlaşılan bugün açılmayacak İstanbul - Sanırım evet ![]() - İsterseniz bugün istanbul gürültülü ve mavisiz olsun ![]() ![]() ![]() - Ben olmayınca İstanbul gürültülü mü olur sanıyorsunuz? - Olmaz mı? - Geldiğim yüreğin aşk sından ben sessizliğimi bile duymuyorum ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() - Sustunuz? - ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|