![]() |
Şekerci Dükkanı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Şekerci DükkanıÇocukluğumuzun geçtiği o kenar mahallemizde, Küçük ama sevimli bir şekerci dükkanı vardı ![]() ![]() Çocukların hayallerini süsleyen cinsten çikolatalar Ve koca-koca kavanozlar da renk-renk akide şekerleri vardı ![]() ![]() Her sabah okula giderken geçerdim o dükkanın önünden, İçeride ki koşuşturmalara bir anlam veremezdim ![]() ![]() Beyaz önlük giymiş adamlar; Ellerindeki dolu tepsileri boşaltır, Aynı hızla geri dönerlerdi ![]() ![]() Ne kadar da şanslılar diye düşünür, Ve onların yerinde olmayı ne çok isterdim! ! Şimdi hatırlıyorum da o zamanlar bir hikaye vardı; Ormanın içerisinde içi-dışı çikolatadan yapılmış bir ev vardı, Evin sahibi olan cadoloz kadın tatlı dili ile çocukları kandırır,elleri ile beslerdi ![]() Herşeyden habersiz olan çocuklar da durmadan tıkınırlardı,ah ne güzel ![]() ![]() Meğer cadolozun niyeti de çocukları yemekmiş ![]() ![]() Bizim dükkanın sahibi o tonton dedenin cadıya benzer bir tarafı yoktu elbette, Ama ben her dükkana girdiğimde o hikaye aklıma gelir, Ve içimi bir ürperti kaplardı ![]() ![]() Aslında şanslı sayılırdım bir bakıma; Çünkü çok fazla korkmama gerek kalmazdı, Öyle çok fazla giremezdim zaten o dükkana ![]() ![]() Tonton dedenin çocukları yeme gibi bir alışkanlığı yoktu,ama ne farkeder ki ![]() ![]() O da parasız vermiyordu işte ![]() ![]() Utanırdım canım annemden para istemeye, Benim şımarma gibi bir lüksüm de yoktu! Hiç unutmam bir gün isteyecek oldum,ne diyeceğini şaşırdı kadıncağız Ve çıkarıp son parasını verdi bana ![]() ![]() Gece babamın bağırma sesleriyle uyandım ![]() ![]() 'Zaten boğazımıza zor yetiştiriyoruz,sen har vurup harman savuruyorsun' diye azarlıyordu annemi ![]() ![]() Annem söylememişti son parasını bana verdiğini, Bu iyiliğine karşılık ben de bir daha para istememiştim ondan ![]() ![]() Şimdi,ne zaman bir şekercinin etrafında bir çocuk görsem Tutar kolundan doyasıya çikolata yemesi için sokarım dükkanın içine ![]() ![]() Belki Hansel ile Grather'in çikolata evindeki hikayesini bilmez bugünün çocukları ![]() ![]() Ama eminim beyaz çikolatadan yapılmış bir kanepeye de hayır demezler ![]() ![]() ![]() Yasin Avcı |
![]() |
![]() |
|