![]() |
Çatlak Testi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Çatlak Testi1-)Çin'de bir adam, her gün boynuna dayadığı kalın sopanın iki ucuna astığı testilerle dereden su taşırmış evine ![]() ![]() birinin yan kısmında çatlak varmış ![]() ![]() ![]() çatlaksızmış; ve her seferinde bu kusursuz testi adamın doldurduğu suyun tümünü taşır, ulaştırırmış eve ![]() ![]() Ama her zaman boynunda taşıdığı testilerden çatlak olanı eve yarım; diğeri dolu olarak varırmış iki sene her gün bu şekilde geçmiş ![]() Adam her iki testiyi suyla doldururmuş ama evine vardığında sadece 1,5 testi su kalırmış ![]() ![]() ![]() ![]() Fakat zavallıçatlak olan kusurlu testi, çok utanıyormuş ![]() yarısını eve ulaştırabildiği için de çok üzülüyormuş ![]() İki yılın sonunda bir gün, görevini yapamadığını düşünen çatlak testi,ırmak kenarında adama şöyle demiş: "Kendimden utanıyorum ![]() ![]() ![]() Adam gülümseyerek dönmüş testiye; "Göremedin mi? Yolun senin tarafında olan kısmı çiçeklerle dolu ![]() Fakat kusursuz testinin tarafında hiç yok ![]() senin kusurunu, çatlaklığını biliyordum ![]() ![]() Senin tarafınaçiçek tohumları ektim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() olmasaydı evime böyle güzellik ve zarafet veremeyecektim"diye cevap vermiş ![]() Aslında hepimiz birer çatlak testiyiz Her birimizin kendine has kusurları vardır ![]() Fakat sahip olduğumuz bu kusurlar ve çatlaklardır hayatlarımızı ilginç yapan,mükafatlandıran, renklendiren ![]() ![]() Etrafımızdaki her kişiyi,oldukları gibi kabullenin ![]() ![]() kusurları değil, içlerindeki güzellikleri görün ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|