Bir Kutu Yaşam |
04-07-2008 | #1 |
gülgüzeli
|
Bir Kutu YaşamBir kutu dolusu yaşam gönderiyorum sana,sade bir kurdeleyle süslenmişÇöz kurdeleyi ve kaldır yavaşça kutunun kapağını Kocaman bir fırça ve bin renk koydum kutuya,bir cennet resmi yapıp içine gir diye Düşler serpiştirdim gizlice düş kurmayı unutma diyeBir tane de elma şekeri yerleştirdim,içindeki çocugu hiç unutma diye Güneşin batışını,billur suyun sesini,kırmızı gelinciklerin saflıgını,taze ekmeğin kokusunu ve bir gülümsemenin sıcaklıgını da sığdırdım Ruhlarımız aç kalmasın diye Kutuya biraz da sevecenlik koydum Güçlü ol diye Kutuya biraz sevecenlik koydum, güçlü ol diye çünkü acımasız olan güçsüzdür Beyaz bir güvercin uçup kondu kutuya,özgürlüğü sunmak için Bir buket sevgi, bir yudum aşk ve yarım bir elma da koymadan edemedimPaylaşmayı anımsayalım diye Sevdiklerimize onları sevdiğimizi söylemek için yarını beklemeyelimHemen şimdi bunu yapalım Bağışlayıcılığı,özgüveni ve açık yürekliliği unutmadım, Ben'in dışına çıkıp Biz'e ulaşalım diye son olarak ta bir kart iliştirdim kutuya Bak bu karta neler yazıyor; Bu kutunun kapağını her kaldırışında yaşamla ilgili yepyeni şeyler bulacaksınYaşamak için yarını bekleme, al yaşamı kollarının arasına ve sımsıkı sarıl Yaşamdan yalnızca almak yerine,ona bir şeyler ver Kısacası bütünüyle "İNSAN OL" Unutma; Yaşam dokuması henüz tamamlanmamış, olağanüstü güzellikte bir duvar halısıdır ve sana ait olan boşluğu yalnız sen doldurabilirsinKimseyi kırmamak ve üzmemek kaydıyla istediğin herşeyi dene Bİr gün sonsuzluğun bulutlarına oturdugunda; ne aklın kalsın ne de kırık bir yürekHayat geri getirilmeyecek nice acıları bizden götürdü Hatırlayabildiklerimiz ise, sadece güzel anlarımız olmalı,yoksa bu dünya çekilmez olurAnılarımızın kıymetini bilelim ve anı bir öncekinden daha değerli kılmaya çalışalımBuarada yaşayabileceğimiz ve öğrenebileceğimiz herşeyi öğrenmeye ve yaşamaya ömrümüz yetmeyebilirSanırım buna da gerek yok,çünkü elimizdeki değerler,zaman içerisinde bize yeni tebessümler sunacaktır Bir bak dünyaya, görmeyi dene Yaşamayı dene tüm kalbinle Kapa gözlerini kırgınlıklara, mutsuzluklara Yağmur tanelerindeki neşeyi hisset Bİr çocugun masumiyetini yaşa Hayallerin en güzelini kur ve yaşa Gülümse hiç tanımadıgın birisine Sevgini hissettir ona ve hisset sevgisini Hadi hemen şimdi kaldır başını ve karşındakine "SENİ SEVİYORUM" de ve gülümse!!!
04-12-2008 | #2 |
VANDETTA
|
Cevap : Bir Kutu YaşamSeni Seviyorum demek ne kadar değerlidir bir insan için,lakin günümüzde insanlar masrafsız bir buseyi esirgiyorken birbirinden,bu istek biraz fazla,hayatı sevmiyorum,ama insanları seviyorum,şimdiye kadar kaç kişiye seni seviyorum dedim?24 yıllık hayatımda 5-6, daha fazla olduğunu kesinlikle sanmam,oysa karşımızdakine önce seni seviyorum diyip ardından bunu hal ve hareketlerimizle perçinlesek,bence dünya daha güzel ve yaşanmaya değer olacak,saolun güzel bir konuydu
04-12-2008 | #3 |
gülgüzeli
|
Cevap : Bir Kutu YaşamVakit ayırıp okuduğun ve bizlerle düşüncelerini paylaştığın için teşekkürler |
|