Pekmezli İncir Tatlısı - Pekmezli İncir Tatlısı Yapilisi - Tarifi |
08-13-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Pekmezli İncir Tatlısı - Pekmezli İncir Tatlısı Yapilisi - TarifiMALZEMELER 2 su bardağı kuru incir 1 su bardağı bütün ceviz 4 su bardağı pekmez 2 su bardağı su Varsa: 3 yemek kaşığı susam HAZIRLANIŞI Öncelikle kuru incirlerin her birini dörde bölelim ve bol ılık suda yıkayıp, süzdürelim Öte yandan orta boy bir tencerenin içine su ve pekmezi birlikte koyalım Bir tahta kaşıkla karıştırıp, ocağın üstüne oturtalım, altını açalım Pekmezli su kaynamaya başlar başlamaz incirleri içine ekleyelim Hep birlikte 15-20 dakika kısık ateşte pişirelim Sonra altını söndürüp susamı ve ceviz içlerini ilave edip, yine tahta kaşıkla karıştırıp, soğumasını bekleyelim Orta boy bir kavanoza doldurup, ağzını sıkıca kapatalım Ya buzdolabında ya serin, ya da güneş görmeyen bir yerde muhafaza edelim Reçel gibi ya da tatlı niyetine kullanabilirsiniz Ani misafir gelince kullanabileceğiniz bir tatlıdır Ama sakın ıslak kaşıkla bu tatlıyı almayın Hemen tatlının ağzında küflenme oluşur |
|