Sıcak Böğürtlen Tatlısı Tarifi , Yapılışı |
08-13-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Sıcak Böğürtlen Tatlısı Tarifi , YapılışıSıcak Böğürtlen Tatlısı Tarifi 450 gr böğürtlen 75 gr şeker 1 limon kabuğu rendesi 100 gr pudra şekeri 100 gr tereyağı ya da margarin 1/4 çay kaşığı vanilya esansı 2 yumurta, çırpılmış 100 gr un üstüne serpiştirmek için şeker Böğürtlenleri temizleyip yıkadıktan sonra, yağlanmış ve fırına girebilecek bir kaba kat kat olarak dizin Her böğürtlen katının üzerine şeker ve limon kabuğu rendesi serpiştirmeyi de unutmayın Şekerli tereyağını hafif bir krem haline getirin Vanilya esansını yumurtalara katıp çırparak azar azar yağ - şeker karışımına ekleyin Sonra da, unu karıştırıp meyvelerin üzerine düzgün bir biçimde yayın Orta ısıdaki fırında kabarıp kızarana dek pişirin Üstüne pudra şekeri serpiştirip, sıcakken krema ile servisini yapın |
|