Peynirli Milföy Böreği Ve Vişneli Milföy Tatlısı__ |
08-13-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Peynirli Milföy Böreği Ve Vişneli Milföy Tatlısı__PeynirLi miLföy böReği ve viŞneLi miLföy tatLıSı__ ---------------------------------- -------------------------------------- Malzemeler: • 20 adet milföy hamuru Börek harcı için: • 2,5 su bardağı yıkanıp çatalla ezilmiş beyaz peynir • 1 su bardağı, yıkanmış, ayıklanmış ve doğranmış maydanoz • 1 adet yumurta Vişneli tatlı için: • 36 adet yıkanmış, çekirdekleri çıkarılmış vişne Hazırlanışı: 1 Milföyler oda sıcaklığında hafif yumuşak iken 18 adet milföy hamurudan büyük bir kalıp yardımıyla kalp şekli çıkarın Kalıp çıkardığınız iki parçanın düzgün olmasına dikkat edin Bu iki parçayı ve kesmediğiniz diğer 2 milföyü tatlıda kullanacaksınız 2 Kalp şeklindeki 18 milföyün 9 adedine çatalla birkaç delik açın (alt kısmın kabarmaması için) 3 Ezilmiş peynirleri,doğranmış maydanozu ve yumurtanın beyazını karıştırın 4 Delikli kalplerin üzerine bir tatlı kaşığı peynirli harçtan koyun ------------------- ------------------- 5 Her birinin üzerine delmediğiniz 9 milföyden birini yerleştirin 6 Pişerken açılmamaları için kenalarına iyice bastırın ------------------- ------------------- 7 Tepsiye dizin 8 Tatlı için; 2 adet kesilmemiş milföyün üzerine önceden ayırdığınız ortasından kalp şekli çıkarılmış milföy hamurlarını koyun 9 Kenarlarına bastırın, ortadaki kalp şeklindeki boşluğun içine çatalla delikler açın Bunları da tepsiye yerleştirin 10 Fırını 220C’ye getirin 11 Böreklerin üzerine (tatlı için hazırladığınız milföyler hariç) yumurtanın sarısını sürün 12 Fırında üzerleri kızarana kadar -15/20 dakika- pişirin 13 Soğuduktan sonra tatlı için hazırladığınız milföylerin ortasına 18 adet vişne yerleştirin -- > 9 adet börek ve 2 adet tatlı |
|