Sıcak Şeftali Tatlısı Tarifi , Yapılışı |
08-13-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Sıcak Şeftali Tatlısı Tarifi , YapılışıSıcak Şeftali Tatlısı Tarifi 500 gr olgun şeftali 75 gr şeker 100 gr pudra şekeri 100 gr tereyağı ya da margarin 2 yumurta, çırpılmış 100 gr un üstüne serpiştirmek için: şeker kaymak Şeftalileri iyice yıkadıktan sonra kabuklarını soyun, yarıp çekirdeklerini çıkartın ve dilimleyin, yağlanmış bir kaba şeftali dilimlerini sıkı sıkı dizin Her şeftali katının üzerine şeker serpiştirin Şekerli tereyağını hafif bir krem haline getirin Yumurtaları çırparak azar azar yağ - şeker karışımına ekleyin Sonra da, unu karıştırıp şeftalilerin üzerine düzgün bir biçimde yayın Orta ısıdaki fırında pişirin Çıktıktan sonra, üstüne pudra şekeri serpiştirip, kaymak ile sıcak servis yapın |
|