Bohçada Elma Tatlısı Tarifi Yapılışı |
08-13-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Bohçada Elma Tatlısı Tarifi Yapılışıbohçada elma tatlısı nasıl yapılır Bohçada elma tatlısı malzemeleri Hamuru için 250 gr yumuşatılmış tereyağı 1 yumurta 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilya 2 çorba kaşığı süt 6 çorba kaşığı pudraşeker 35 su bardağı un İç harcı için 3 elma 1 tatlı kaşığı tarçın 4 çorba kaşığı tozşeker 4’er çorba kaşığı dövülmüş ceviz içi ve kuru üzüm Pişirmek için 1 çorba kaşığı ayçiçeği yağı Bohçada elma tatlısı hazırlanışı Elmaları rendeleyin ve şekeri ilave edip tencerede 7 dakika pişirin Karışıma ceviz, tarçın ve üzümü ilave edip 3 dakika daha pişirin Hamur için tüm malzemeyi bir kapta yoğurun Ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak yuvarlak şekilde açın Soğuyan elmalı karışımı yuvarlaklara paylaştırın Hamurlara bohça şekli verin Buzlukta 1 saat dondurun Tencerede 25 dakika pişirin Pişen bohçaları tencereden alıp pudra şeker serperek servis yapın Bohçada elma tatlısı artık hazır, afiyet olsun |
|