Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
nuriye, sütlü, tarifi, yapılışı

Sütlü Nuriye Tarifi Yapılışı

Eski 08-13-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Sütlü Nuriye Tarifi Yapılışı



Sütlü Nuriye Tarifi - Sütlü Nuriye Nasıl Yapılır - Sütlü Nuriye Malzemeleri







Sütlü Nuriye

Malzemeler:
20 yaprak baklavalık yufka
1 kâse fındık
125 gr tereyağı
Şerbeti için:
5 su b tozşeker
2,5 su bsu
1,5 su bsüt
Sütlü Nuriye

Hazırlanışı:
Öncelikle şerbetini hazırlayalım, tencereye sütü alalım üzerine şeker ve su ilave edip karıştırarak kaynatalım, limon ilave edelim bir kaç dakika kaynatıp, ocaktan alalım Soğumaya bırakalım
Hamur tahtasının üzerine baklavalık yufkaları alalım, tepsi boyutunda keselim Tepsiyi yağlayıp, tek tek yufkaları yağlayarak aralarına fındık serperek yufkalar bitene kadar bu işlemi uygulayalım En son kata tereyağının kalanını dökelim yayalım Baklava dilimleri gibi keselim
180 derecelik ısıda üstü kızarana kadar pişirelim
Pişen tatlımızın üzerine, soğuk şerbeti verelim Şerbetini çekince servise sunabilirsiniz Afiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.