Sütlü Nuriye Tarifi Yapılışı |
08-13-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Sütlü Nuriye Tarifi YapılışıSütlü Nuriye Tarifi - Sütlü Nuriye Nasıl Yapılır - Sütlü Nuriye Malzemeleri Sütlü Nuriye Malzemeler: 20 yaprak baklavalık yufka 1 kâse fındık 125 gr tereyağı Şerbeti için: 5 su b tozşeker 2,5 su bsu 1,5 su bsüt Sütlü Nuriye Hazırlanışı: Öncelikle şerbetini hazırlayalım, tencereye sütü alalım üzerine şeker ve su ilave edip karıştırarak kaynatalım, limon ilave edelim bir kaç dakika kaynatıp, ocaktan alalım Soğumaya bırakalım Hamur tahtasının üzerine baklavalık yufkaları alalım, tepsi boyutunda keselim Tepsiyi yağlayıp, tek tek yufkaları yağlayarak aralarına fındık serperek yufkalar bitene kadar bu işlemi uygulayalım En son kata tereyağının kalanını dökelim yayalım Baklava dilimleri gibi keselim 180 derecelik ısıda üstü kızarana kadar pişirelim Pişen tatlımızın üzerine, soğuk şerbeti verelim Şerbetini çekince servise sunabilirsiniz Afiyet olsun |
|