Zambak Reçeli Tarifi Yapılışı |
08-13-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Zambak Reçeli Tarifi YapılışıZambak Reçeli Tarifi Zambak Reçeli Yapılışı Zambak Reçeli Zambak Reçeli Tarifi Hazırlama Süresi: 30 dakika Pişirme Süresi: 45 dakika Gerekli Malzemeler; 2 su bardağı tohumları çıkartılmış zambak 2 yemek kaşığı toz şeker 4 su bardağı toz şeker 3 su bardağı su Yarım limonun suyu Yapılış Tarifi; 1- Zambakların ortalarındaki yeşil kök kısımlarını çıkarın Yaprakları ikiye bölerek küçültün Sarı tohumlu kısımları ve yaprakları ezmeden sudan geçirip derin bir kaba alın Üzerlerine 2 yemek kaşığı toz şeker serpin Üzerini örterek iki gün bekletin 2- Şeker ve 2 su bardağı suyu tenrecede 10 dakika kadar kaynatıp kalan 1 bardak suyu da ilave edin Şerbet kıvamına gelinceye kadar kaynatın Şekerde beklettiğiniz zambakları ve yarım limonun suyunu ilave edip reçel kıvamına gelinceye kadar kaynatın Ocaktan alıp sıcakken kavanozlara aktarın Ağzını sıkıca kapatıp soğuyuncaya kadar ters çevirerek bekletin Servise hazır hale getirin Afiyet olsun Alıntı |
|