Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Makarna & Pilav

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
ayvalı, bademli, pilav, tarifi, yapılışı

Ayvalı Bademli Pilav Tarifi Yapılışı

Eski 08-13-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Ayvalı Bademli Pilav Tarifi Yapılışı



Bademli Pilav Tarifi - Ayvalı Bademli Pilav Nasıl Yapılır - Ayvalı Bademli Pilav Malzemeleri




Malzemeler

* 250 gr Margarin
* 1 su bardağı Badem içi
* 500 gr Pirinç
* 1 büyük Ayva
* 5 çorba kaşığı Kuru Üzüm
* 1,5 lt Et Suyu
* 1 çay kaşığı Tarçın
* Tuz
*
* 10-12 Kisilik
* Mutfak: Belirsiz


Hazırlanışı
Margarini tencereye aktarın Eriyip, kızdıktan sonra soyulmuş badem içlerini ekleyin Hafifçe rengi değişene dek kavurun Ardından yarım saat ılık suda beklettiğiniz ve birkaç su yıkadığınız pirinci bademlerin üzerine ilave edin 10 dakika ağır ateşte sürekli bir tahta kaşıkla karıştırın Kabuklarını soyduğunuz ve badem iriliğinde doğradığınız ayvaları, yıkanmış üzümleri ekleyin Tuzunu ayarlayın Karıştırdıktan sonra bir buçuk litre et suyunu ilave edin Yaklaşık 3 dakika hızlı ateşyte pişirin Sonra ateşi kısarak, ağır ateşte pişirin Demlenmeye bırakın Üzerine tarçın serperek, servis yapın

Afiyet Olsun

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.