Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Makarna & Pilav

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
buhara, pilavı, tarifi, yapılır

Buhara Pilavı Tarifi - Buhara Pilavı Nasıl Yapılır

Eski 08-13-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Buhara Pilavı Tarifi - Buhara Pilavı Nasıl Yapılır



BUHARA PİLAVI


Malzemeler ; 6 kişi için


1 kase Pirinç


1 tavuğun göğsü


1 kase Konserve ya da haşlanmış Bezelye


½ kase haşlanmış ve küp küp doğranmış Havuç


1 ½ kase Tavuk Suyu


2 yemek kaşığı tereyağ


Tuz, Kara Biber


Hazırlanışı;

Tavuk göğsünü haşlayıp etini kemiklerinden ayırıp didikleyin Pirinci tuzlu sıcak suda bir, iki saat ıslatın


Çukur bir tencerenin tabanına önce didiklenmiş tavuk etlerini yayın Üzerine sırayla havucu ve bezelyeyi yerleştirip bastırın Biraz tuz ve karabiber gezdirin


Diğer tarafta başka bir tencerede tereyağı ile iyice yıkanmış pirinçleri ve dolmalık fıstıkları kavurun Tuz ekleyin Kavrulmuş pirinci bezelyelerin üzerine yayıp bastırın Kaynamakta olan bir buçuk kase tavuk suyunu yavaşça pirinçlerin üzerine ekleyin Kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin


Demlendikten sonra uygun bir tabağı tencerenin üzerine kapatıp tencereyi ters çevirin

Sıcakken Servis Yapın


Afiyet olsun



Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.