Bademli Kuzu Etli Pilav Tarifi Yapılışı |
08-13-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Bademli Kuzu Etli Pilav Tarifi YapılışıKuzu Etli Pilav Tarifi - Bademli Kuzu Etli Pilav Tarifleri - Bademli Kuzu Etli PilavNasıl Yapılır - Bademli Kuzu Etli Pilav Malzemeleri Malzemeler * 5 adet kuzu Kuzu İncik * 1 kg Pirinç * 250 gr Tereyağı * 1 çay bardağı Sıvı Yağ * 200 gr Badem * 100 gr Çam Fıstığı * Bir tutam Tuz ve şeker * 2 baş Soğan * * Mutfak: Belirsiz Hazırlanışı İncikleri yıkayıp bir tencerede suyunu verdikten sonra bir çay kaşı tuzla kaynatalım Diğer tarafta pirinci tuzlu ve sıcak suyun içinde bekletin 3-4 defa pirinci yıkayıp süzdükten sonra tereyağı ve çiçek yağı koyduğumuz tencerede 2 baş ince doğranmış soğanı tencerenin içine koyun Ardından badem ve çam , fıstığını pirinçlerini ilave ederek 20 dakika karıştırın Pirinç toplanmaya başlayınca etin suyunu pilava ilave edin Suyu pirinçlerin üzerini bir bardak geçsin Tuz ve şeker ilave edildikten sonra karıştırın ve kapağını kapatın 10 dakika pirinçler kaynayın-ca indirin Kuzu inciklerinin kemiklerinden ayıklayarak pilavın üzerine koyun 10 dakika sonra servis edebilirsiniz Afiyet Olsun Afiyet Olsun |
|