Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Makarna & Pilav

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
kızarmış, pilav, tarifi, yapılışı

Kızarmış Pilav Tarifi Yapılışı

Eski 08-13-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kızarmış Pilav Tarifi Yapılışı



Kızarmış Pilav Tarifi - Kızarmış Pilav Yapımı - Kızarmış Pilav Malzemeleri





Malzemeler:
* 1 su bardağı yasemin pirinç (jasmine rice)
* 2 yeşil soğan
* 2 adet yumurta
* 124 gr küçük donmuş karides (yaklaşık 30 küçük parça)
* 100 gr tavuk göğsü
* 2 yemek kaşığı soya sosu
* 1/2 tatlı kaşığı toz şeker
* 3 yemek kaşığı sıvı yağ
* 1 küçük boy havuç (bulabilirseniz konserve olarak satılan bamboo shoots – bambu filizi – kullanabilirsiniz)
* 4 yemek kaşığı donmuş ya da taze bezelye (kesinlikle konserve kullanmayın)


Hazırlanması:
* Bir tencereye 15 su bardağı kaynar su koyun Tuz ekleyin Orta ateşte su fokurdayıncaya kadar kaynatın ve içine pirinci ekleyin, suyunu çekene kadar pişirin
* Pişen pirinci hafifçe alt-üst edin ve soğuması için bir kenarda bekletin
* Tavuk göğsünü tavla zarı büyüklüğünde kesin Üstüne 1 yemek kaşığı soya sosu ve yarım tatlı kaşığı toz şekeri ekleyin Karıştırıp, bir süre bekletin
* Havucu tavla zarı büyüklüğünde küp küp kesin Bezelye ve havucu, diriliği gitmeyecek şekilde 7-8 dakika haşlayın Süzdürün
* Yeşil soğanı iyice yıkayın ve incecik halkalar şeklinde doğrayın
* Karidesi buzluktan çıkarın Çözdürmeden kaynayan su dolu bir tencereye atın ve 5 dakika haşlayıp, süzdürün
* Bir kasenin içine yumurtaları kırın 1 tatlı kaşığı yeşil soğan ve bir fiske tuz ekleyin Çatalla iyice çırpın
* Wok’u iyice kızdırın 1 yemek kaşığı sıvı yağı koyun Yağ kızınca, yumurtalı karışımı boşaltın ve çubukla ya da tahta kaşıkla hızlı hızlı çevirip pişirin ve bir yandan da yumurtaları kaşıkla küçük küçük parçalara bölün Pişen yumurtaları başka bir kaseye alın
* Wok’un içine 2 yemek kaşığı yağı ekleyip iyice kızdırın Arkasından tavuğu ekleyin 1-2 dakika kadar çevirmeden bekleyin Daha sonra kaşıkla, hızlı hızlı çevirerek 4-5 dakika kadar tavuğu kavurun
* Karidesi, bezelyeyi, havucu ve yeşil soğanları da ekleyip, hepsini 1 dakika hızlı ateşte kavurun 1 yemek kaşığı soya sosunu ekleyin
* Sebzelerin üzerine haşlanmış pirinci boşaltın Isınına kadar yüksek ateşte hepsini kavurun
* Son olarak pişmiş yumurtaları ekleyip, dikkatlice karıştırın Sıcak sıcak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.