Kıymalı Bulgur Pilavı Tarifi Yapılışı |
08-13-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Kıymalı Bulgur Pilavı Tarifi YapılışıKıymalı Bulgur Pilavı Tarifi - Kıymalı Bulgur Pilavı Yapılışı - Kıymalı Bulgur Pilavı Nasıl Yapılır - Kıymalı Bulgur Pilavı Pişirme Süresi 2 su bardağı pilavlık bulgur 250 gr kıyma 1 adet kuru soğan 1 çorba kaşığı salça 3,5 su bardağı su 1 tatlı kaşığı tuz 1 çay bardağı ayçiçek yağı Soğan ince kıyılır, yağda pembeleştirilir Kıyma eklenir suyunu bırakıp çekene kadar kavrulur Salça ve tuz katılır, biraz çevrilir Yıkanmış bulgur katılır Bir kaç tur kavrulur Su eklenir Kaynama noktasına gelince kısılır ve 10 dakika daha pişirilir Ateşten alınır, 20 dakika dinlendirilir |
|