Fırında Domatesli Makarna Tarifi Yapılışı |
08-13-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Fırında Domatesli Makarna Tarifi YapılışıFırında Domatesli Makarna Tarifi - Fırında Domatesli Makarna Yapılışı - Selva Fırında Domatesli Makarna - Selva Makarna Tarifleri İÇİNDEKİLER 1 paket Selva Boncuk Makarna 1 adet kuru soğan 1 adet pırasa ya da taze soğan 1 diş sarımsak Beşamel sos için 3 yemek kaşığı Selva un 1 litre süt 3 yemek kaşığı tereyağ pulbiber tuz, karabiber hindistancevizi Üstü için 1 su bardağı ekmek kırıntısı (bayat ekmek) 1/2 su bardağı kaşar peyniri veya parmasan peyniri rendesi 2 adet domates 1/2 demet maydanoz kekik HAZIRLANIŞI 1 Selva Boncuk Makarna sütlü ve tuzlu suda haşlanır 2 Soğanlar ve pırasalar doğranır 3 Kızarmış ekmekler mutfak robotunda ufalanır 4 Soğanlar ve pırasalar yağda kavrulur 5 Un kavrulanlara eklenir 6 Un eklenip kokusu çıkana kadar kavrulur 7 Üzerine süt katılıp krema kıvamına elene kadar karıştırılarak pişirilir 8 Krema piştiğinde hindistan cevizi katılır 9 Domatesler halka halka dilimlenir 10 Maydanoz doğranır 11 Krema ile makarna karıştırılır 12 Fırın kabına konulan makarnalı karışımın üzerine rendelenmiş kaşar konulur 13 Domatesler kaşarların üzerine dizilir 14 En son ekmek kırıntısı serpilip önceden 180 dereceye ısıtılmış fırında pişirilir 15 Servis sırasında doğranmış maydanoz serpilir |
|