Kestaneli Pilav Tarifi Yapılışı |
08-13-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Kestaneli Pilav Tarifi YapılışıKestaneli Pilav Tarifi - Kestaneli Pilav Nasıl Yapılır - Kestaneli Pilav Malzemeleri MALZEMELER 1 su bardağı haşlanmış kestane 1 kase pişmiş kuşbaşı et 2 su bardağı pirinç 2 adet soyulup jülyen doğranmış havuç 2 yemek kaşığı sıvıyağ 1 yemek kaşığı tereyağı 3 su bardağı kaynamış su Kimyon, karabiber, tuz Pirinçleri yıkayıp 15 dakika tuzlu suda bekletin Havuçları pilav tencerede sıvıyağ ile kavurun ve etleri ekleyip karıştırın Kestaneleri de ilave edip tekrar biraz daha kavurun Pirincin suyunu süzün ve tenceredeki malzemelerin üzerini kapatacak şekilde hiç karıştırmadan yayın Kimyon, tuz, karabiber, ve tereyağını ekleyin Son olarak 3 su bardağı suyu ekleyip önce yüksek sonra kısık ateşte pirinçler pişene kadar pişirin |
|