Vuslatı Senin Gözlerinde Yaşamak İçin |
03-22-2008 | #1 |
hayalet
|
Vuslatı Senin Gözlerinde Yaşamak İçinİmkansızlığı yokluğun zindanda asıp Vuslatı senin yüreğinde yaşamaya geliyorum " Sana geliyorum umut tarlalarına " sevdamızın " güneşini ekerek Vuslat kelimelerini tozlu raflardan indirip sana geliyorum Biliyorum, avuçlarında hasretin alazları yanıyor Külleniyor vuslatın kelimeleri yüreğinde Bekle beni, avuç içlerindeki kör olası yangınları ıslak kirpiklerimle söndürmeye geliyorum Yürüyorum zifiri uçurumları aşarak Gözlerin " gelecek diye " perdelerin arasında gözyaşıyla ıslanmasın Ben karanfillerin gülümsediği kuşluk vaktinde saçlarına süzüleceğim Haydi, saat çoktan gece yarısını geçmiş olmalı oralardaUyutamasan da hasreti, ne olur gözlerini kapa yıldızlara Ben gelirken, yüzündeki hüzün bulutlarını topla göğünden ve uykuya dalmış " vuslat " türkülerini kaldır kirpiklerinden Umut fakiri sevdamla kana kana gülüşlerini avuçlarından içmeye geliyorum Uykular haram sana kavuşana kadar Geldiğimde bir tutsam ellerini, bir öpsem yüreğini goncalar tebessüm edecek toprağın altındanGüller dökülecek yıldızların avuçlarındanAh bir sarılsam sanaRüzgar bile kıskanırdı kavuşmamızıSana geliyorum Leyla sına ağlamaklı Mecnun yoldaşım, Aslı sına kavuşması prangalı Ferhat ise arkadaşım oldu bu yolculukta Biliyorum zaman akmıyor takvimlerin belindenSaatler gece yarısını çoktan geçse de uzanamıyorsun yatağınaHissediyorum bana kavuşmadan yatağına sanki çiviler serpiştirilmişHaydi, kapat perdeleriniSüzülmesin gözlerinden yanağına doğru ıslak nehirlerinMahpusa düşmesin sevda kokan kelimelerinBekle beni, geldiğimde cebinde biriktirdiğin gözyaşlarını yüreğimde kurutacağım Doya doya sarılıp gözlerinde baharları soluyacağım Sana geliiyorum yetim cocukların düşlerini sırtıma yüklenerek Aşındırıyorum vuslat kaldırımlarınıKaranlığı eze eze sana koşuyorum Aldırma ellerimin titremesine Kolay mı gözlerindeki solduğum " hayali " Cenneti nefesinde hissetmek ? Kolay mı ellerine sürülmüş bahar kokusunu doyasıya içime çekmek ? Kolay değil elbetKelimeler anlatamıyor içimde büyüyen heyecanıOf dizlerim titriyor yine Ter basıyor alnımıYıllar haince güneşini vursalar da , gülen yüzünü soldursa da acılar ne olur ağlama ne olurSabır elbisesini giyin üzerineUmutlarını kanatlandır karanlık gökyüzüneBen senin icin yollardayımAzığım gülüşün , katığım acıların olmuşken biraz daha dayan gül yüreklimGeldiğimde " vuslat " ateşiyle küllendireceğim arsız sancılarınıBen sökeceğim takvimlerde asılı kalmış gözyaşlarınıNe olur taş kundaklarda uyut hasretiniNe olur silme ıslak kirpikleriniBen o ıslak yüreğini " sıcak umutlarımla" sileceğim Yürüyorum karlı dağları birer birer aşarak Yorulsam bir an, buğulu bakışlarında " sağır akşamları " senin yanında karşılamanın huzuruyla dinleniyorumOf serçe edalı bulutların koynunda yürür gibi sana koşuyorum Bazen yolunu kaybetmiş yağmur yüklü bulutlar " vuslatın " kentini soruyor banaBende peşimden gelmelerini söylüyorumGögünü yitirmiş kuşları peşime takıp hep birlikte sana geliyoruz Sana geliyorken yokluğunu küllendirdim aldığım her nefesteHayalimde gözlerini kaç kez öptümKaç kez gül bahçelerinden cicekleri çaldımSana geliyorum utangaç ve mahçup bir cocugun düşlerini yüregine sermek için Gelirken, kaç kez pusulara düştüm Hor görüldüm karanlıklardaÖyle zifiri idi öyle katransıydı ki geceler, bastığım her adımda Yusuf un kör kuyuları sandım Lokma lokma acılarını sundular boğazımaNe olur üzülme sen Gecelerde yakılsa da bedenim ne olur ağlama sen Küllerimden saçlarına gülleri motifleyeceğimDenizlerin dibindeki incileri yüreğine dizeceğimBiraz daha sabret uykusuzluga ve bu vuslat kokan yalnızlığa Uçurum kenarında toprağa kökleriyle delice tutunmuş "umut çiceklerini " yüreğimle toplamaya geliyorum Başını dayayıp bir çocuk gibi utanmadan ağlayabileceğin " omuz " olmaya geliyorumDilimde Şehrayin türkülerini yakıp kaldırımları aşıyorumBil ki, bu yolculuk " vuslata " gebe Bu yolculuğun sonunda ya karanlıklarına yıldızları dizeceğim ya da saçlarına baharları işleyeceğimBu mapusluk, bu hasret bitecek elbetKangren gecelerin yoklugumda islenmeden, ak alınlı günlerin karanlığa bürünmeden kelebeklerin sırtından avuçlarına düşeceğim bir çiğ tanesi gibi " Sana geliyorum gül yüreklim Vuslatı senin gözlerinde yaşamak için Uçurumları aşıyorum Gözlerinde " hayali " Cenneti solumak için" (alıntı)