Yağmurlar Köyü Salihli Manisa |
08-10-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Yağmurlar Köyü Salihli ManisaSalihli Yağmurlar Köyü - Yağmurlar Köyü Hakkında - Yağmurlar Köyü Tanıtımı - Yağmurlar Köyü Resimleri Köy Muhtarı 2009 - TANER YILMAZ Tarihi Köyün adının nereden geldiği ve geçmişi hakkında bilgi yoktur köy halkı hayvancılıkla uğraştıkları için yarı göçebe bir hayat yaşamışlardır daha sonraları tarımla uğraşmaya başladıktan snra yerleşik hayata geçilmiştir Kültür Köyün gelenek, görenek ve yemekleri hakkında bilgi yoktur Coğrafya Manisa iline 90 km, Salihli ilçesine 18 km uzaklıktadırBozdağın yamaçlarında bulunması ormanlarının sık olmasına neden olmuştur çok temiz bir havası vardır İklim Köyün iklimi, Akdeniz iklimi etki alanı içerisindedir Nüfus Yıllara göre köy nüfus verileri 2007 - 365 2000 - 334 Ekonomi Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır Ame şu günlerde yapılan ağaçlandırma çalışmaları hayvancılığı yavaş yavaş çökertmeye başlamıştır Altyapı bilgileri Köyde, ilköğretim okulu yoktur köydeki çocuklar 3 sınıfa kadar köyd eğitim gördükten sonra geri kalan eğitimlerini yeşilkavak ilk öğretim okulunda devam ettirmektedirler içme suyu şebekesi bozdağdan gelmektedir suyuda gayet lezzetlidir kanalizasyon yapısı köy olması sebebiyle pek fazla gelişmemiştir Kaynak : Vikipedi, özgür ansiklopedi Kaynak : Yerel Net Köyünüze Ait Bilgi ve Resimleri Bu Konu Altında Paylaşabilirsiniz |
|