Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Kültür - San'at & Eğitim > Ülke & Şehirler > Türkiye > Ege Bölgesi

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
akhisar, avehbi, bakırlıoğlu, bilgileri, gazi, ilköğretim, manisa, okulu

Gazi A.Vehbi Bakırlıoğlu İlköğretim Okulu Bilgileri Akhisar Manisa

Eski 08-11-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Gazi A.Vehbi Bakırlıoğlu İlköğretim Okulu Bilgileri Akhisar Manisa

Gazi AVehbi Bakırlıoğlu İlköğretim Okulu Hakkında - Gazi AVehbi Bakırlıoğlu İlköğretim Okulu Tanıtım - Gazi AVehbi Bakırlıoğlu İlköğretim Okulu Resimleri - Gazi AVehbi Bakırlıoğlu İlköğretim Okulu İletişim

Gazi AVehbi Bakırlıoğlu İlköğretim Okulu Hakkında Bilmek İstedikleriniz :

Okulumuzun kuruluşundan bugüne gelinceye kadar bir çok değişikliklere uğramıştır Gazi İlkokulu’nun başlangıcı olan ilk kız okulu 1876 yılında (Küçük Okul) adıyla zamanın Kaymakamı Rafet Bey tarafından açıldı

Okul binası aynalı camii karşısında küçük bir bina idi Bu okul çok başarılı öğrenciler yetiştirerek öğrenimini yıllarca sürdürdü Sonradan “Büyük Okul” denilen ikinci bölümü açıldı

Okulumuz başlangıcından günümüze kadar çeşitli binalarda öğrenimine devam etmiştir Örneğin soğuk tulumba yöresindeki Selimzade ailesinin evleri, Ahlatoğulları’nın konağı, kilise binası gibi Kilise binasında öğrenim yapıldığı sıralarda Cumhuriyet ilan edildi Gazi İlkokulu tüm kadrosuyla bu kutlamalara katıldı

Okulumuzun bugün ki binasının temeli 1926 yılında atılmıştır 1928 yılında tamamlanmış yirmi bin liraya mal olmuştur

Atatürk şapka inkılabından önce Akhisar’a uğradıklarında Gazi Okulu bay ve bayan öğretmenleri Ata’yı şapka ile karşılamışlardır

Bu hareket Atatürk’ü çok duygulandırmış ve çağdaş Türk öğretmenlerine teşekkür etmiştir

Yüzlerce değerli öğretmen bu okulda çalışmış, binlerce öğrenci yetiştirmiştir

01 Eylül 1995 tarihinde, 1975 yılında Eğitim öğretime açılan Akhisar Orta Okulu ile Gazi İlkokulu birleşerek Gazi İlköğretim Okulu olarak öğretime devam etmiştir 1996-1997 Eğitim ve öğretim yılında 8 yıllık eğitim yasası kabul edilince, 1989 yılında Gazi İlkokulu bahçesinde yapılan AVehbi Bakırlıoğlu İlkokulu ile birleşerek 29091997 tarihinde GAZİ - AVEHBİ BAKIRLIOĞLU İLKÖĞRETİM OKULU adı ile eğitim ve öğretime devam etmektedir

Akhisar’ın en köklü ve en eski okullarından biri olan Gazi AVehbi Bakırlıoğlu İlköğretim Okulu’nun yücelmesi için çalışan, hayatta olan ve olmayan tüm görevlileri saygı ve teşekkürle anıyoruz

Gazi AVehbi Bakırlıoğlu İlköğretim Okulu Bilgileri ve iletişim Adresleri :

Okulun Bağlı Bulunduğu İlçe: Akhisar
Okulun Telefonu: 236 4141881
Okulun Faksı:
Okulun Adresi: Ulu Cami Mah 44 Sk No:4
Okulun Web Adresi: http://wwwgaziokuluk12tr/
Okulun E-Posta Adresi: 384924@mebk12tr
Okulun Ulaşım Bilgileri:
Ulaşım Durumu : Karayolu
Lojman Durumu: Yok
Bölgedeki Kiralık Konut Durumu : Sıkıntı Yok

Gazi AVehbi Bakırlıoğlu İlköğretim Okulu Resimleri :

Kaynak : webrehberibiz - okulwebmebgovtr - mebgovtr

Okul Hakkında Daha Fazla Bilgi İçin Tıklayınız

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com