![]() |
Sofular Köyü Hakkında Bilgi Merkez Zonguldak |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Sofular Köyü Hakkında Bilgi Merkez ZonguldakSofular Köyü - Sofular Köyü Merkez- Sofular Köyü Hakkında -Sofular Köyü Resimleri Zonguldak Bilgiler Nüfus 535 (2000) Koordinatlar Posta Kodu 67000 Alan Kodu 0372 Yönetim Coğrafi Bölge Karadeniz Bölgesi İl Zonguldak İlçe Merkez Sofular, Zonguldak ilinin Merkez ilçesine bağlı bir köydür ![]() Tarihi Köyün adının nereden geldiği ve geçmişi hakkında kayıtlı bilgi olmamakla beraber, genel söylentilere göre;çaycuma ilçesinin perşembe beldesi civarından göçen dindar velioğulu ve demirci ustası köye yerleşmiştir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Coğrafya Zonguldak merkezine 28 km uzaklıktadır ![]() İklim Köyün iklimi, Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir ![]() Nüfus Yıllara göre köy nüfus verileri 2007 2000 535 1997 547 Ekonomi T ![]() ![]() ![]() ![]() Muhtarlık Yerleşim yerinin köy tüzel kişiliği alması ile birlikte köyün tüzel kişiliğini temsil etmesi için köy muhtarlık seçimleri de yapılmakt sofular koyu çok buyuk sansı kaybettı HALIT SÖNMEZI çok aralar muhtarlık çoluk çocuk işi degıl katılıyorum gerçekten halit sönmeze yakışırdı yenı gelenın o koltugu doldurması imkansız çocukların işi degil katılıyorum tabi ben bayram sönmez bizden birinin muhtar olması çok daha iyi olurdu diye düşünüyorum Altyapı bilgileri Köyde ilköğretim okulu vardır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Köyünüze Ait Resim Ve Bilgileri Bu Konu Altında Paylaşabilirsiniz |
![]() |
![]() |
|