Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Kültür - San'at & Eğitim > Ülke & Şehirler > Türkiye > Karadeniz Bölgesi

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
bilgi, hakkında, köyü, merkez, sofular, zonguldak

Sofular Köyü Hakkında Bilgi Merkez Zonguldak

Eski 08-10-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Sofular Köyü Hakkında Bilgi Merkez Zonguldak

Sofular Köyü - Sofular Köyü Merkez- Sofular Köyü Hakkında -Sofular Köyü Resimleri

Zonguldak
Bilgiler
Nüfus 535 (2000)
Koordinatlar
Posta Kodu 67000
Alan Kodu 0372
Yönetim
Coğrafi Bölge Karadeniz Bölgesi
İl Zonguldak
İlçe Merkez
Sofular, Zonguldak ilinin Merkez ilçesine bağlı bir köydür

Tarihi
Köyün adının nereden geldiği ve geçmişi hakkında kayıtlı bilgi olmamakla beraber, genel söylentilere göre;çaycuma ilçesinin perşembe beldesi civarından göçen dindar velioğulu ve demirci ustası köye yerleşmiştirKendilerinin dindarlığından dolayı sofu dendiği için köye sofuoğlu denmiş ve daha sonrada köyün ismi sofular olarak kalmıştırGünümüzde köyde demircioğlu soyisminin çoğunlukta olmasıda, sofuoğlunun demirci ustası olmasından kaynaklandığı rivayet edilirVelioğulları ise Cumhuriyet sonrası soyad kanunuyla Sönmez soyismini almışlardırHalen günümüzde Çaycuma ilçesinde Veliköy ve Demirciköy adında boş mezralar vardır

Coğrafya
Zonguldak merkezine 28 km uzaklıktadırayrıca sofular köyünde 3800 metre uzunluğunda sarkıt ve dikitlerin bulunduğu doğa sporlarına uygun mağara bulunmaktadır

İklim
Köyün iklimi, Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir

Nüfus
Yıllara göre köy nüfus verileri
2007
2000 535
1997 547

Ekonomi
TTKKömür işletmeleri ve özel kömür işletmeleri vardır Kısıtlı iş imkânından dolayı İstanbul ve Bursa'ya göç vermiştir
Muhtarlık
Yerleşim yerinin köy tüzel kişiliği alması ile birlikte köyün tüzel kişiliğini temsil etmesi için köy muhtarlık seçimleri de yapılmakt

sofular koyu çok buyuk sansı kaybettı HALIT SÖNMEZI çok aralar muhtarlık çoluk çocuk işi degıl katılıyorum gerçekten halit sönmeze yakışırdı yenı gelenın o koltugu doldurması imkansız çocukların işi degil

katılıyorum tabi ben bayram sönmez bizden birinin muhtar olması çok daha iyi olurdu diye düşünüyorum

Altyapı bilgileri
Köyde ilköğretim okulu vardır Köyün içme suyu şebekesi vardır ancak kanalizasyon şebekesi yoktur Ptt şubesi ve ptt acentesi yoktur Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur Köye ayrıca ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır internette vardır

Köyünüze Ait Resim Ve Bilgileri Bu Konu Altında Paylaşabilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com