Kızılhisar Köyü Merkez Ordu |
08-10-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Kızılhisar Köyü Merkez OrduOrdu Köyleri -Kızılhisar Köyü Merkez - Kızılhisar Köyü Hakkında - Kızılhisar Köyü Resimleri Ordu Bilgiler Nüfus 680 (2000) Koordinatlar Posta Kodu 52000 Alan Kodu 0452 Yönetim Coğrafi Bölge Karadeniz Bölgesi İl Ordu İlçe Merkez Kızılhisar, Ordu ilinin Merkez ilçesine bağlı bir köydür Tarihi 1455 civari KIZILHİSAR KÖYÜ: 41 hanesi olup, Hamza’nın tımarındadır23 hane vergi mükellefidir Bu köyde bir tekke vardır Şeyh Hacı ve Tekkeye hizmet eden 5 kişi vergiden muaftırlar Din Bilgini 6 sipahi vergi dışındadırlar, Yine atadan kalma topraklarda çiftçilik yapan 6 kişi vergi ödemezler Köyde 4500 kilo arpa ve 4500 buğday Hassa’ya ayrılmış olup, ceviz ve meyve yetiştirilmektedir Bir ÇEPNİ Köyü olan Kızılhisar’da, elindeki padişah fermanı ile Hamza’nın oğlu tımar sahibine vergi ödememektedir KÜLTÜR Ramazan bayramlarında köy camiisinde bayram namazından sonra köy halkı tarafından toplanan parayla et alıp bayramın birinci günü öğle namzından sonra et haşlama yapılarak toplu olarak köylüler ve misafirlerce yenilmektedir Ayrıca eskiden bayramlarda köyler arası futbol turnuvası oynanırdı Her köy tabak tarla denilen ortak noktada buluşurdu Köyler arasında arkadaşlık ve dostluk pekişir Böylece o dönemin nesilleri birbirini untmazlar Coğrafya Ordu merkezine 11 km uzaklıktadır Köyün iklimi, Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir Nüfus Yıllara göre köy nüfus verileri 2007 2000 680 1997 672 Ekonomi Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır Muhtarlık Yerleşim yerinin köy tüzel kişiliği alması ile birlikte köyün tüzel kişiliğini temsil etmesi için köy muhtarlık seçimleri de yapılmaktadır Seçildikleri yıllara göre köy muhtarları: 2009 - aydın Bektaş 2004 - Aydın Bektaş 1999 - Aydın Bektaş 1994 - Aydın Bektaş 1989 - Aydın Bektaş 1984 - Aydın Bektaş 1977 - Ahmet Aydın (25 yıl toplam) Altyapı bilgileri Köyde ilköğretim okulu vardır Köyün içme suyu şebekesi ve kanalizasyon şebekesi yoktur Ptt şubesi yoktur ancak ptt acentesi vardır Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur Köye ayrıca ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır Sağlık Evi Var / Faal Sağlık Ocağı Yok İlköğretim Okulu Var / Faal Taşımalı Eğitim Yapılıyor PTT Şubesi Yok PTT Acentası Var Su Şebekesi Yok Kanalizasyon Yok Kaynak : Vikipedi, özgür ansiklopedi Kaynak : Yerel Net Köyünüze Ait Bilgi ve Resimleri Bu Konu Altında Paylaşabilirsiniz |
|