![]() |
Yavı Köyü Ünye Ordu |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Yavı Köyü Ünye OrduOrdu Köyleri -Yavı Köyü Ünye - Yavı Köyü Hakkında - Yavı Köyü Resimleri Ordu Bilgiler Nüfus 2000 (2000) Rakım 220m metre Koordinatlar Posta Kodu 52300 Alan Kodu 0452 352 Yönetim Coğrafi Bölge Karadeniz Bölgesi İl Ordu İlçe Ünye Yavi, Ordu ilinin Ünye ilçesine bağlı bir köydür ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() * Köye ilk yerleşen Türkmen ailesi (Kardoğlu) köyde hiç Türk olmadığı için başlarda çok zorluk çekmiş, gelen göçmenlerin içindeki türklerle akrabalık kurarak ve onlara toprak vererek köyde Türk nüfusunu artırmaya çalışmıştır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() - Fakat Köye ilk yerleşme 93 harbinden çok daha önce olmuştur ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Coğrafya Ordu iline 77 km, Ünye ilçesine 22 km uzaklıktadır ![]() İklim Köyün iklimi, Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir ![]() ![]() ![]() ![]() Ekonomi Köyün ekonomisi tarım özelliklede fındığa ve hayvancılığa dayalıdır ![]() Muhtarlık 29 Mart 2009 tarihinde yapılan mahalli seçimlerde köyümüz muhtarı Necati Ocaktan'ın iki dönemdir sürdürdüğü muhtarlığı bu seçimi Arslan Türk kazanmıştır ![]() Köy Muhtarı: Necati OCAKDAN Muhtarlık Erişim Bilgileri: Telefon: 3522303 Cep Telefonu: 05443522303 Demografik Bilgiler: Nüfusu: 2000 1195 1997 1305 İle Uzaklığı: 97 km İlçeye Uzaklığı: 20 km Rakım: 350 m Sağlık Evi Yok Sağlık Ocağı Var / Faal Değil İlköğretim Okulu Yok Taşımalı Eğitim Yapılıyor PTT Şubesi Yok PTT Acentası Yok Su Şebekesi Yok Kanalizasyon Var Kaynak : Vikipedi, özgür ansiklopedi Kaynak : Yerel Net Köyünüze Ait Bilgi ve Resimleri Bu Konu Altında Paylaşabilirsiniz |
![]() |
![]() |
|