Yenikent Köyü Fatsa Ordu |
08-10-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Yenikent Köyü Fatsa OrduOrdu Köyleri -Yenikent Köyü Fatsa - Yenikent Köyü Hakkında - Yenikent Köyü Resimleri Ordu Bilgiler Nüfus 135 (2000) Koordinatlar Posta Kodu 52400 Alan Kodu 0452 Yönetim Coğrafi Bölge Karadeniz Bölgesi İl Ordu İlçe Fatsa Yenikent, Ordu ilinin Fatsa ilçesine bağlı bir köydür Tarihi eski adı Çerkezdağı,dır resmi olarak ismi yenikent köyü olmasına rağmen bölge insanı çerkezdağı olrak hitap etmektedir Kültür genel itibari ile gürcü geleneklerine sahiptirzengin bir yemek kültürü bulunmaktadırgürcistandan getirdikleri yemek kültürü hakimdirsu, ormanve yemekleriyle çok ünlüdürköyün büyük bir bölümü gücistandan göçmedirgürcistan göçünden önce bölgede genel olarak ermeniler yaşamaktadır ermeni medeniyetinden kalma eserler tamamiyle yok olmustur öncesinde bölgede o dönemden kalma kilise su degğirmeni gibi ypılar bulunmakta iken günümüze kadar maalesef korunmayışından dolayı günümüze ulaşamamıştır gürcü kavurması et,mısır unu, ve yöresel baharatların karısımı ile yapılır oldukça sevilen bı yemek türüdür ve en bilinenidir düğün organizasyonlarının başlıca yemeğidir Coğrafya Ordu iline 62 km, Fatsa ilçesine 10 km uzaklıktadır:Genel olarak orman alanı hakimdir İklim Köyün iklimi, Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir Nüfus Yıllara göre köy nüfus verileri 2007 180 2000 135 1997 148 Ekonomi Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdırgenel olarak fındık yetiştiriciliği yapılmaktadır Muhtarlık Yerleşim yerinin köy tüzel kişiliği alması ile birlikte köyün tüzel kişiliğini temsil etmesi için köy muhtarlık seçimleri de yapılmaktadır Seçildikleri yıllara göre köy muhtarları: 2004 - Ayhan Şahin 1999 - hasan serbest 1994 - cevdet acar 1989 - Ayhan ŞAHİN 1984 - Osman ORUÇ Köy Muhtarı: Ayhan ŞAHİN Muhtarlık Erişim Bilgileri: Telefon: 0 (452) 451 53 62 Cep Telefonu: 0 (532) 650 08 96 Demografik Bilgiler: Nüfusu: 2000 135 1997 148 İle Uzaklığı: 62 km İlçeye Uzaklığı: 10 km Rakım: 600 m Sağlık Evi Yok Sağlık Ocağı Yok İlköğretim Okulu Yok Taşımalı Eğitim Yapılıyor PTT Şubesi Yok PTT Acentası Yok Su Şebekesi Yok Kanalizasyon Yok Altyapı bilgileri Köyde, ilköğretim okulu yoktur fakat taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır Köyün içme suyu şebekesi ve kanalizasyon şebekesi yoktur Ptt şubesi ve ptt acentesi yoktur Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur Köye ayrıca ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır Kaynak : Vikipedi, özgür ansiklopedi Kaynak : Yerel Net Köyünüze Ait Bilgi ve Resimleri Bu Konu Altında Paylaşabilirsiniz |
|