Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Kültür - San'at & Eğitim > Ülke & Şehirler > Türkiye > Karadeniz Bölgesi

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
fatsa, köyü, ordu, yenikent

Yenikent Köyü Fatsa Ordu

Eski 08-10-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Yenikent Köyü Fatsa Ordu

Ordu Köyleri -Yenikent Köyü Fatsa - Yenikent Köyü Hakkında - Yenikent Köyü Resimleri

Ordu
Bilgiler
Nüfus 135 (2000)
Koordinatlar
Posta Kodu 52400
Alan Kodu 0452
Yönetim
Coğrafi Bölge Karadeniz Bölgesi
İl Ordu
İlçe Fatsa

Yenikent, Ordu ilinin Fatsa ilçesine bağlı bir köydür

Tarihi

eski adı Çerkezdağı,dır resmi olarak ismi yenikent köyü olmasına rağmen bölge insanı çerkezdağı olrak hitap etmektedir
Kültür

genel itibari ile gürcü geleneklerine sahiptirzengin bir yemek kültürü bulunmaktadırgürcistandan getirdikleri yemek kültürü hakimdirsu, ormanve yemekleriyle çok ünlüdürköyün büyük bir bölümü gücistandan göçmedirgürcistan göçünden önce bölgede genel olarak ermeniler yaşamaktadır ermeni medeniyetinden kalma eserler tamamiyle yok olmustur öncesinde bölgede o dönemden kalma kilise su degğirmeni gibi ypılar bulunmakta iken günümüze kadar maalesef korunmayışından dolayı günümüze ulaşamamıştır
gürcü kavurması

et,mısır unu, ve yöresel baharatların karısımı ile yapılır oldukça sevilen bı yemek türüdür ve en bilinenidir düğün organizasyonlarının başlıca yemeğidir
Coğrafya

Ordu iline 62 km, Fatsa ilçesine 10 km uzaklıktadır:Genel olarak orman alanı hakimdir
İklim

Köyün iklimi, Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir
Nüfus
Yıllara göre köy nüfus verileri
2007 180
2000 135
1997 148
Ekonomi

Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdırgenel olarak fındık yetiştiriciliği yapılmaktadır
Muhtarlık

Yerleşim yerinin köy tüzel kişiliği alması ile birlikte köyün tüzel kişiliğini temsil etmesi için köy muhtarlık seçimleri de yapılmaktadır

Seçildikleri yıllara göre köy muhtarları:

2004 - Ayhan Şahin
1999 - hasan serbest
1994 - cevdet acar
1989 - Ayhan ŞAHİN
1984 - Osman ORUÇ

Köy Muhtarı: Ayhan ŞAHİN

Muhtarlık Erişim Bilgileri:

Telefon:
0 (452) 451 53 62

Cep Telefonu:
0 (532) 650 08 96

Demografik Bilgiler:

Nüfusu:
2000

135
1997

148
İle Uzaklığı:
62 km

İlçeye Uzaklığı:
10 km

Rakım:
600 m

Sağlık Evi
Yok
Sağlık Ocağı
Yok
İlköğretim Okulu
Yok
Taşımalı Eğitim Yapılıyor
PTT Şubesi
Yok
PTT Acentası
Yok
Su Şebekesi
Yok
Kanalizasyon
Yok

Altyapı bilgileri

Köyde, ilköğretim okulu yoktur fakat taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır Köyün içme suyu şebekesi ve kanalizasyon şebekesi yoktur Ptt şubesi ve ptt acentesi yoktur Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur Köye ayrıca ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır

Kaynak : Vikipedi, özgür ansiklopedi
Kaynak : Yerel Net

Köyünüze Ait Bilgi ve Resimleri Bu Konu Altında Paylaşabilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com