Karadeniz Bölgesi Manileri - Karadeniz Manileri |
08-10-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Karadeniz Bölgesi Manileri - Karadeniz ManileriKaradeniz manileri, Karadeniz mani örnekleri, Karadenize özgü maniler, Karadeniz bölgesi manileri Tarlalar biçiliyi Mısırlar kucam kuca E kız senda dermisun Olsun benum da kocam Onlar yapar işleri Var hayali düşleri Dünya da yok eşleri Karadeniz kızları Mikdat der böyle imiş Aradan yıllar geçmiş Bilmem şimdi ne etmiş Karadeniz kızları En tarlaya tarlaya Bak bellere bellere Ne durursun sevduğum Verme beni ellere Misir unundan olur Hamsi guşi tavası Çal kemeçeci dayi Giz atlama havasi” Arpa ektum yetişmez Bize sevda tetişmez Hangi dala kondumsa Orda yeşilluk bitmez Dağun başına oturdum Orda benum yatağum Gelin kocani öldur Ben kanina ortağum Havalar güneş oldi Gülgenun dibi serin Gel gidelum sevduğum Kalbumde vardur yerun Haburanun ekini Ne yirudur danesi Ancak beni doyurur Memenun bi danesi Çayırımın başını Toplayirum taşinu Anamdan çok severum Kaynumun kardeşinu Bir başkadır bakışı Gözden kalbe akışı Acıdır can yakışı Karadeniz kızları Neşe sevinç saçarlar Güller gibi açarlar Yaklaşırsan kaçarlar Karadeniz kızları Ateş saçar gözleri Tatlı olur sözleri Naz cilvedir özleri Karadeniz kızları Bülbül gibi dilleri Açar gonca gülleri İnce olur belleri Karadeniz kızları Endamlı boyludurlar Çok asil soyludurlar Ahlaklı huyludurlar Karadeniz kızları Kaşları yay gibidir Yüzleri ay gibidir Mertlikte bay gibidir Karadeniz kızları Onlar hile bilmezler Kolay yola gelmezler Yabancıya gülmezler Karadeniz kızları |
|