Sığırçayı Köyü Göynücek Amasya |
08-10-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Sığırçayı Köyü Göynücek AmasyaSığırçayı Köyü Göynücek - Sığırçayı Köyü Hakkında - Sığırçayı Köyü Tanıtımı - Sığırçayı Köyü Resimleri Bilgiler Nüfus 350 [1] (2000) Koordinatlar Posta Kodu 05900 Alan Kodu 0358 Yönetim Coğrafi Bölge Karadeniz Bölgesi İl Amasya İlçe Göynücek Sığırçayı, Amasya ilinin Göynücek ilçesine bağlı bir köydür Tarihi sığırçayı köylüleri normalde tokat göçmeni tokat niksardan göç edip ermenileri çıkartıp atmışlar Coğrafya Amasya iline 50 km, Göynücek ilçesine 5 km uzaklıktadır İklim Köyün iklimi, Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir Nüfus Yıllara göre köy nüfus verileri 2007 600 2000 350 1997 370 Ekonomi Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır Muhtarlık Yerleşim yerinin köy tüzel kişiliği alması ile birlikte köyün tüzel kişiliğini temsil etmesi için köy muhtarlık seçimleri de yapılmaktadır Seçildikleri yıllara göre köy muhtarları: 2004 - Kerem Topal 1999 - aykut çatal 1994 - aykut çatal 1989 -abdul çoban 1984 -mustafa çatal 2008_______adil çatal Altyapı bilgileri Köyde, ilköğretim okulu vardır ancak kullanılamamasının yanı sıra taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır Köyün içme suyu şebekesi yoktur ancak kanalizasyon şebekesi vardır Ptt şubesi yoktur ancak ptt acentesi vardır Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur Köye ayrıca ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır köyde ayrıcca imam lojmanı mevcutturama köyde zaman zaman su kavgası oluyor ben diyemki ama ne diyem amasya iyi hoş güzel ama su yok Kaynak :Vikipedi, özgür ansiklopedi Kaynak : Yerel Net Köyünüze Ait Bilgi ve Resimleri Bu Konu Altında Paylaşabilirsini |
|