Bayırlı Köyü Suluova Amasya |
08-10-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Bayırlı Köyü Suluova AmasyaBayırlı Köyü Suluova - Bayırlı Köyü Hakkında - Bayırlı Köyü Tanıtımı - Bayırlı Köyü Resimleri Bilgiler Nüfus 412 [1] (2007) Koordinatlar Posta Kodu 05500 Alan Kodu 0358 Yönetim Coğrafi Bölge Karadeniz Bölgesi İl Amasya İlçe Suluova Bayırlı, Amasya ilinin Suluova ilçesine bağlı bir köydür Tarihi Köy, engebeli bir arazi ve sarp kayalıklarda kurulduğu için adına bayırlı denilmiştir Kültür Köyde, Karadeniz ile İç Anadolu kültürü hakimdir Eğitim - öğretime önem verilmektedir Okur - yazar oranı yüksektir Köyün en önemli lezzetleri olan yaprak sarması, yoğurtlu tarhana çorbası, haşhaşlı ekmek, yufka ekmeği, önemli günler ve toplantılarda ikram edilir Coğrafya Amasya iline 33 km, Suluova ilçesine 8 km uzaklıktadır Kuzeyinde Akören köyü, doğuda Karaağaç köyü, güneyinde Suluova, batısında Kolay köyü vardır Arazi engebeli ormanlık alan içindedir Köyde sulama göleti mevcutturKöyün bütün arazisine su ulaşmaktadır İklim Köyün iklimi, Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir Nüfus Yıllara göre köy nüfus verileri 2009 393 2007 412 2000 578 1997 658 Ekonomi Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdırgenelde kücük baş hayvan mevcutturKöyümüzde tarım kalkınma kooperatif'i bulunmaktadır Muhtarlık Yerleşim yerinin köy tüzel kişiliği alması ile birlikte köyün tüzel kişiliğini temsil etmesi için köy muhtarlık seçimleri de yapılmaktadır Seçildikleri yıllara göre köy muhtarları: 2004 - Satılmış KANAR 1999 - Mustafa YAMAN 1994 - Süleyman KURNAZ 1989 - Satılmış Karagöz 1984 Satılmış Karagöz Altyapı bilgileri Köyde ilköğretim okulu vardır Köyün hem içme suyu şebekesi hem kanalizasyon şebekesi vardır Ptt şubesi yoktur ancak ptt acentesi vardır Sağlık ocağı ve sağlık evi vardır Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır Kaynak : Vikipedi, özgür ansiklopedi Kaynak : Yerel Net Köyünüze Ait Bilgi ve Resimleri Bu Konu Altında Paylaşabilirsiniz |
|